VLADIKA GRIGORIJE RAZBIO JOŠ JEDAN MIT

Printscreen/Instagram

Kuća i porodica

VLADIKA GRIGORIJE RAZBIO JOŠ JEDAN MIT

Vladika Grirorije iznenadio sve odgovorom na pitanje da li žene moraju da nose marame i suknje u crkvi.

Vladika Grigorije veru, običaje i tradiciju približava svom narodu na potpuno moderan način, te je postao izuzetno popularan, posebno među mlađim generacijama. Naime, trudi se da razreši sve nedoumice koje dugo postoje među ljudima i to putem svojih naloga na drzuštvenim mrežama, pa se neretko dešava da se ispod njegovih objava polemiše o tome šta je tačno, a šta nije.

Episkop diseldorfski i cele Nemačke izgleda da je shvatio da ovim načinom obraćanja može da dopre do velikog broja ljudi, pa je tako do sada razbio neke duboko ukorenjene mitove u našu tradiciju.

Posebno naglaša da mnogi ljudi samo stavljaju akcenat na formu, dok na suštinu uopšte ne obraćaju pažnju, a poštovanje verese ne ukazuje na takav način.

Ovoga puta se osvrnuo na to da li žene moraju da nose marame i suknje do poda u crkvi, verovanje koje je u našem narodu veoma prisutno.

– Po mom mišljenju, nije neophodno. Važno je, naravno, biti pristojno obučen, bez obzira na pol. Na koncu, kome to smeta i ko to zagleda da li je neko došao u marami, pantalonama ili u suknji do poda u crkvu? Bog sigurno ne. On gleda u naše srce – objašnjava Vladika.

Istakao je uz to da formalizam može biti koban.

– Koliko formalizam može biti opasan, vidimo na primeru trenutnih dešavanja u Iranu, gde je način odevanja postao važniji i od samog ljudskog života – zaključio je – episkop diseldorfski.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top