KAKO DA ODNOS S PARTNEROM BUDE KAO NA POČETKU VEZE

pixabay.com

Ljubav i seks

KAKO DA ODNOS S PARTNEROM BUDE KAO NA POČETKU VEZE

Nakon nekoliko godina veze, odnos često postane navika u kome se mnogo toga podrazumeva. Predstavljamo vam 8 načina uz pomoć kojih će vaš odnos s partnerom da procveta i bude kao na početku veze

Nakon nekoliko godina veze ili braka, partnerski odnos često upadne u kolotečinu u kojoj se ništa ne menja, mnogo toga se podrazumeva i uzima zdravo za gotovo, a ljubav postaje navika. Ako želite da ponovo obnovite svoj odnos, da ga ojačate i poboljšate, primenite sledeće savete psihologa. U pitanju su određene navike koje treba da razvijete i vi i partner, a koje će definitivno uticati na to da vaš odnos procveta:

1. Neka vam ne bude teško da tokom dana partneru stavite do znanja da razmišljate o njemu. Dovoljan je jedan poziv ili poruka, nemojte da preterujete. Poenta je da mu kažete da vam nedostajte, da vas zanima šta radi, a ne da ga kontrolišete.

2. Ujutru kada izlazite iz kuće ili auta, nemojte samo da kažete ćao i odete. Zagrlite se jako, poljubite… Prisnost je ključna za održavanje ne samo emocionalne, već i fizičke veze, nevezano za godine koje ste proveli zajedno.

3. Dogovorite se sa partnerom da svakog dana otvoreno razgovarate. Pronađite vreme da jedno drugom ispričate kako ste proveli vreme, čime niste zadovoljni, šta vas je uznemirilo, povredilo, bez obzira da li je u pitanju vaš međusobni odnos ili odnos s drugima… Ova navika će vam omogućiti da ne akumulirate negativne emocije i osećanja u vezi, već da, ako ima potrebe, sve rešite otvoreno, bez prećutkivanja.

4. Recite hvala, čak i za najjednostavnije stvari: ručak kojije spremio, dođa po vas na posao, sredio nešto u kući ili dvorištu, pomogao vašim roditeljima… Iako ste zajedno, neka vam ne bude teško da se zahvalite, jer se to ne podrazumeva.

5. Iznenadite ga! Ne mora da bude ništa ekstravagantno niti skupo. To može da bude porukica koju će pronaći u džepu jakne, ručak u novootvorenom restoranu, izlet na neko lepo mesto, kolač koji najviše voli… Samo vam treba mašta i kreativnost da biste obradovali voljenu osobu jer svaki vid pažnje znači.

6. Kažite izvini kada pogrešite ili niste u pravu! Ako ste zaista na neki način povredili svoju voljenu osobu, ili ste jednostavno pogrešili, nemojte se plašiti da priznate svoju grešku i iskreno se izvinite za nju.

7. Pitajte ga da li mu nešto treba, kako se oseća, šta možete da učinite da ga oraspoložite ako se ne oseća dobro… Pokažite da vam je stalo i da ste mu podrška a ne samo da se oslanjate na njega kada vama nešto treba.

8. Ne štedite komplimente! To što ste dugo zajedno ne znači da ne treba da ga pohvalite kako je dobar, pažljiv, kako mu lepo stoji odelo ili nova frizura. Stavite mu do znanja da vam je i dalje poželjan. Svakome to prija!

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top