Dirljiva priča o očima punih ljubavi!

pixabay.com

Ljubav i seks

Dirljiva priča o očima punih ljubavi!

Dirljiva priča o ljubavi, muškarcu i ženi koji su se voleli uprkos svim „nedostacima“ – iskrena ljubav vidi samo očima srca!

Spoljašnja lepota je ono što zavodi, ali unutrašnja je ona večna, ona koja čuva ljubav i kada godine prođu, pojave se bore, mladalački sjaj se izgubi. Često kažu da je ljubav slepa, a to nam zapravo poručuje da je od fizičke privlačnosti mnogo važnija ona emotivna i duhovna, ona direktna veza od srca do srca.

Za pravu ljubav i osobu koju volimo spremni smo da učinimo mnogo, sve ono što bi je usrećilo, a ništa od onoga što bi je rastužilo. O jednoj neverovatnoj ljubavi je sledeća priča od koje možemo učiti i koaj će vas emotivno dotaći.

Čovek se oženio lepom devojkom. Njegova ljubav prema njoj bila je neizmerna. Jednog dana dijagnostifikovana joj je kožna bolest i njena lepota je počela da je napušta. Njen muž je otišao na put i po povratku je izgubio vid. Ali, uprkos svemu, živeli su, kao i ranije.

Vremenom je sva njena spoljašnja lepota polako nestajala, ali slepi muž to nije primetio i nastavio je da voli svoju ženu, baš kao što je ona volela njega. Kada je umrla, njena smrt ga je duboko rastužila. Nakon što je završio sve neophodne procedure oko sahrane, odlučio je da napusti grad u kojem su živeli.

„Kako možeš da hodaš bez pomoći? Sve ovo vreme si funkcionisao zahvaljujući svojoj ženi“, čuo se glas prolaznika.

„Nisam slep“, odgovorio je čovek. „Samo sam se pretvarao. Kada bi znala da vidim njen deformitet, to bi je bolelo više od bolesti. Bila je neverovatna i divna žena. Samo sam želeo da bude srećna.“

Priča nam poručuje da usled iskrene „postajemo slepi“ i ne primećujemo „nedostatke“ drugih. Zaljubljene oči ne vide ono što je za vas možda „nedostatak“, bitno im je da zajedno gledate svet, zajedno se smejete, plačete, zajedno koračate kroz staze života. Ljubav je ono nedokučivo ljudskom umu, a tako srodno srcu!

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top