Sitnice koje bi brak mogle da zadrže dalje od razvoda

pixabay.com

Ljubav i seks

Sitnice koje bi brak mogle da zadrže dalje od razvoda

Svakog jutra kada se probudite, čak i pre nego što popijete prvu kafu, možda imate običaj da dovedete u red svoj krevet

To je jedna od onih malih rutina koje vam možda mnogo znače i pomažu vam da se osećate organizovano. Na kraju krajeva, ako ništa drugo ne uradite savršeno tog dana, makar ste namestili svoj krevet i to perfektno. Elem, jednog jutra mogli biste se probuditi i po dolasku iz toaleta na vaše veliko iznenađenje shvatiti da je vaš suprug namestio vaš krevet, baš onako kako vi volite. Ovo deluje kao sitnica, ali to je ceo koncept koji stoji iza mantre – činiti male stvari često.

Prema rečima tvoraca ove mantre koja je nastala na Institutu Gotman, ona može vrlo efikasno zaštititi vaš brak od razvoda. Naime, mali gestovi su oni koji doprinose dugoročnom uspehu. Dakle, kada je tog jutra vaš suprug namestio vaš krevet umesto vas, to nije bila zamena u poslovima koje inače obavljate. Radi se o tome da je on odvojio vreme da primeti koja je to rutina do koje je vama stalo i preuzeo je na sebe. Da, male stvari su one koje mnogo znače.

Pročitajte još: Šest znakova da on nije muškarac za vas: Ova ponašanja šalju signal za uzbunu

Dobra vest je ta da postoji toliko mnogo načina da svom suprugu uzvratite istom merom i sačuvate svoju zajednicu. Tako na primer, jednostavno izgovaranje reči „hvala“ za stvari koje se svakodnevno dešavaju, koje obično uzimamo zdravo za gotovo, može napraviti veliku razliku. Tu spada spremanje večere, iznošenje smeća, odvoženje dece do škole i nazad. Pored hvala, poljubac i zagrljaj mogu biti jednako delotvorni.

Iako mnogi tvrde da bi trebalo sa voljenom osobom češće da provodite vreme sami, daleko od obaveza po pitanju dece i kuće, realnost je takva da za to imate vremena najviše dva puta mesečno, a da ove male stvari možete da činite svakodnevno i da upravo one mogu izgraditi vaš odnos. Dakle, dok pokušavate da završite sve važne stvari u toku dana, ne zaboravite da zastanete i obratite pažnju na sitnice. To je zaista malo truda, a nagrada koja sledi nakon toga je neverovatna.

ženski magazin

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top