POSNA ŠTRUDLA KOJA SE MESI SA ČAJEM

pixabay.com

Kuća i porodica

POSNA ŠTRUDLA KOJA SE MESI SA ČAJEM

Štrudla napravljena sa čajem po ovom receptu baš svima uspeva

Ukoliko ste savladali tradicionalni način pravljenja štrudle, isprobajte i ovu posniju i po mnogima bolju varijantu.

Potrebno je:

1kg brašna
5 šoljica (3 dcl) ulja
0.5l čaja od kamilice (ili bilo kog drugog)
6 kašika šećera
1 kocka kvasca
1 kesica vanil šećera
malo soli
malo rendane korice limuna

Priprema: Skuvajte čaj. U malo tople vode i sa kašičicom šećera, aktivirajte kvasac. Zatim dodajte brašno, ulje, šećer, koricu limuna, vanilin šećer, i mlak, proceđen čaj.

Umesite testo pa ostavite da odstoji pola sata. Podelite testo na 4 dela, svaki deo razvaljajte pa filujte. Dobićete četiri štrudlice koje ćete peći na 220 stepeni Celzijusa oko pola sata.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top