Džulija Roberts danas slavi 55-i rođendan

Printscreen/Instagram

Poznati

Džulija Roberts danas slavi 55-i rođendan

Džulija Roberts je jedna od najplaćenijih glumica u Holivudu. Prestižnu nagradu Zlatni globus osvojila je igrajući u filmu Čelične magnolije, a bila je nominovana i za Oskara.

Iako je u svetu filma poznata kao jedna od najlepših žena, istina je da Džulija godinama pokušava da ostari prirodno i odbija sve vrste estetskih korekcija, zbog čega je i dan danas veoma angažovana glumica.

Rođena je na današnji dan 1967. godine godine u Smirni, Džordžija. Njeno puno ime je Džulija Fiona Roberts. Otac joj se zvao Volter Gredli, a majka Beti Lu. Kada je Džulija imala samo četiri godine, brak njenih roditelja je okončan razvodom nakon čega se njena majka udaje za Majkla Moutsa. Majklov karakter je bio jako nepredvidiv, a često je imao izlive besa i uvredljive komenatre upućenje Džuliji, tako da joj detinjstvo pored očuha nije bilo ni malo lako. Konstantni izlivi besa i agresivno ponašanje, nisu samo Džuliji zagorčavali život, već i njenom bratu i sestri.

Iako joj je otac bio baptističke vere, Džulija je odgajana kao katolik.

1977. godine Džulijin otac umire od raka, što je glumica jako teško prebolela. Džulija ima starijeg brata Erika i mlađu sestru Lizu, koji se takođe bave glumom, ali nisu ni blizu uspeha koji je ostvarila Džulija. Pored njih, Džulija je imala i polusestru Nensi. Nažalost, Nensi je izvršila samoubistvo 2014. godine, a par meseci nakon toga umrla joj i majka nakon velike i teške borbe sa rakom.

Kao mala nije želela da bude glumica, već joj je san bio da postane veterinar. Nakon osnovne škole upisala je srednju školu “Kembel”, a nakon toga i Univerzitet Džordžija. Već u srednjoškolskim danima počinje da je privlači gluma, ali Džulija sve to zanemaruje i upisuje koledž, koji ubrzo napušta i odlazi u Njujork gde je počela ubrzo i da pohađa časove glume, a u međuvremenu kako bi zaradila novac za život, radi kao model.

Baveći se modelingom u Njujorku, Džulija je privlačila veliku pažnju na sebe prvenstveno svojim atraktivnim izgledom i osmehom koji i dan danas očarava. Agencija koja je zastupala Džuliju, polako je počela da joj nalazi filmske uloge. Prve uloge koje je tumačila bile su u niskobudžetnim filmovima, gde se pojavljivala na par minuta i izgovarala samo po nekoliko rečenica.

Porodični i ljubavni život

Kako je jako mlada započela svoju karijeru, i odmah na početku dospela u žižu javnosti, budila je konstantno interesovanje medija za svoj privatan život. Iako je želela da što više sakrije detalje iz svog, mediji su pronalazi način da saznaju i najintimnije detalje.

Glumica je bila u vezi sa irskim glumcem Lijamom Nisonom, kanadskim glumcem Kiferom Saterlendom, Džejsonom Patrikom, Metjuom Perijem i Bendžaminom Bretom.

1991. godine je bila verena za glumca Kifera Saterlenda, sa kojim je raskinula tri dana pre venčanja.

1993. godine upoznaje pevača Laja Loveta u kojeg se ludo zaljubljuje i ubrzo par staje na ludi kamen. Nakon dve godine braka par se razvodi. Džulija je izjavila da je previše ishitreno ušla u brak za koji nije bila spremna, da ju je povukla velika zaljubljenost u zanimljivog muzičara.

Takođe, ona nije bila spremna za ulogu majke, dok je Lovet to silno želeo. Različiti pogledi na svet i životni putevi doveli su do toga da par nije mogao da pronađe način da opstane.

2001. godine na snimanju filma „Meksikanac“ sa partnerom i prijateljem Bred Pitom, Džulija upoznaje kamermana Danijela Modera, koji polako osvaja njeno srce i sa kojim ona započinje ljubavnu romansu, koja se na kraju završila brakom koji je par zaključio u Novom Meksiku 2002. godine. Ona je izjavila da je tek uz Danijela upoznala pravu ljubav, da je pored njega sazrela i shvatila u čemu je suština života, a sam Danijel joj je promenio život iz korena.

Kada su se upoznali on je bio u braku s Verom Steimberg, a ubrzo nakon što je u njegov život ušla slavna glumica predao je papire za razvod. Neki su tada Džuliju nazivali ‘razaračicom braka’ jer je, pisalo se, preotela tuđeg supruga.

28. novembra 2004. godine zahvaljujući vantelesnoj oplodnji, njih dvoje postaju roditelj prelepih blizanaca – Hejzela Patricija i Fajnsa Voltera. Tri godine kasnije par je dobio još jednog sina, Henrija.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top