Domaći SIRUP ZA KAŠALJ od meda

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Domaći SIRUP ZA KAŠALJ od meda

Kako prirodno ublažiti kašalj i smanjiti simptome prehlade i gripa?

Med je poznat kao narodni lek za mnoge probleme, a za prehladu, grip i simptome koji ih prate obično se preporučuje da se ubaci jedna kašičica u čaj ili toplu vodu s limunom. I sam med bez ičega efikasan je za suzbijanje kašlja, pokazala su istraživanja.

Kako stoji na portalu klinike Mejo, deca starosti od jedne do pet godina koja su imala infekcije respiratornog trakta učestvovala su istraživanju tokom koje su pred spavanje svake noći jela po dve kašičice (10 mililitara) meda. Rezultati su bili izvanredni: kašalj se smanjio, a san mališana bio je kvalitetniji.

Zaključak naučnika je da med ima dejstvo protiv kašlja zahvaljujući dekstrometorfanu, koji deluje umirujuće.

Postoji mnogo načina da se med iskoristi za ublažavanje ovog neprijatnog simptoma, a jedan od najpopularnijih je domaći sirup od meda.

Sastojci:

kašika meda
2 kašičice soka od limuna
2 kašišice soka od crnog luka

Priprema

Pomešajte sok od crnog luka i limunov sok u šerpici, pa dodajte malčice vode i dobro promešajte. Zagrejte dok ne bude toplo, pa sklonite s ringle. Pre nego što se ohladi, dodajte med i dobro promešajte dok ne dobijete sirup. Sipajte u stakletnu teglicu, dobro zatvorite i ostavite da odstoji šest sati.

Primena

Dvaput dnevno uzmite po jedu kašičicu ovog sirupa.

GLOSSY 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top