ŠTA SE DEŠAVA SA NAŠIM TELOM AKO SVAKODNEVNO IMAMO INTIMNE ODNOSE?

pixabay.com

Ljubav i seks

ŠTA SE DEŠAVA SA NAŠIM TELOM AKO SVAKODNEVNO IMAMO INTIMNE ODNOSE?

Učestalost intimnih odnosa ima pozitivne uticaje na celokupan organizam, a u nastavku teksta saznajte koji su to

Jedno od najčešćih pitanja koje se nameće kad govorimo o se*su je ono o učestalosti instimnih odnosa. Bez obzira na to koliko često gori iskra u vašoj spavaćoj sobi, verovatno ste se barem jednom zapitali kakva je statistika i koliko često ljudi vode ljubav?

Brojna su se istraživanja pozabavila ovom temom i sva jednoglasno tvrde da je najmanji broj odraslih osoba koje vode ljubav svaki dan. Konkretno, samo četiri posto ispitanika je izjavilo da svakodnevno ima polni odnos.

Poznato je da je se*s dobar za naš organizam, ali najvažnije je zapamtiti da biste ljubav trebali da vodite tačno onoliko često koliko vi to želite.

Ipak, ako svakodnevno imate intimne odnose, to može da ima brojne dobrobiti za vaš organizam. Ova tvrdnja se ne odnosi isključivo na penetraciju, već na sve seksualne aktivnosti zbog kojih se u tom trenutku osećate prijatno.

Poljupci, dodiri, bliskost sa partnerom svaka od ovih intimnih aktivnosti može pozitivno da utiče na naše psihofizičko zdravlje ako oh praktikujute svakodnevno. U nastavku pročitajte što se događa s našim telom ako svakodnevno vodimo ljubav.

1. Poboljšava seksualnu funkciju

Ponavljanje je majka znanja, dobro nam je poznata uzrečica koju možemo da iskoristimo i u ovom kontekstu. Što češće vodimo ljubav, osećaj se intenzivniji, a orgazmi su eksplozivniji. Takođe, osobe koje imaju nizak libido, taj problem mogu vrlo lako da rešiti češćim seksualnim odnosima.

2. Pomaže kod menstrualnih bolova

Iako neke žene ne mogu da zamisle seks za vreme ciklusa, to je jedna od najstarijih i najučinkovitijih metoda za ublažavanje menstrualnih bolova. Orgazam je najbolji lek protiv bolova, a svakodnevno seksualno uzbuđenje oslobađa hormone koji pomažu kod neprijatnog osećaja i mogu da smanje trajanje menstruacije.

3. Pomaže da bolje spavamo

Prijatan se*s podstiče naše telo na oslobađanje hormona sreće, oksitocina i endorfina. Oni pospešuju lepršave, intimne osećaje i želju za još se*sa. Ako to radite često i redovno, hormoni će vam pomoći da bolje spavate, a dobrobiti kvalitetnog dobro je poznat.

4. Smanjuje stres

Već spomenuti hormoni zaslužni su za postizaje dobrog raspoloženja. Ako ste pod stresom, verovatno da vam seks nije ni na pameti. Ipak, ako odlučite da stres izbacite na taj način, osetićete olakšanje. Svakodnevne aktivnosti ispod pokrivača mogu vam pomoći da se lakše nosite sa svakodnevnim stresom. Se*s izaziva pozitivne osećaje, a neka istraživanja tvrde da možete da se dobro osećate i zbog jučerašnjeg seksa.

5. Pomaže kod koncentracije

Redovni seks pomaže ženama da bolje pamte, a za to je zaslužan već spomenuti „koktel“ hormona koji se ispuštaju tokom intimnog odnosa. Takođe, se*s aktivira i hipokampus, područje mozga u obliku potkovice koje igra važnu ulogu u prebacivanju informacija iz kratkoročnog u dugoročno pamćenje.

6. Može da vas zbliži s partnerom

Ne nazivaju uzalud oksitocin hormonom ljubavi. Ovaj hormon se, osim kod se*sa, oslobađa i u ranim fazama zaljubljenosti. Parovi koji češće vode ljubav, imaju više poverenja jedno u drugo, smireniji su, opušteniji i srećniji. Istraživanje iz 2017. tvrdi da sjaj nakon se*sa traje oko 48 sati, a svakodnevne aktivnosti u krevetu parove zbližavaju na još višem nivou.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top