„ZLO KOJE ČINIŠ OSTAJE S TOBOM, A DOBRO TI SE VRAĆA“

pixabay.com

Lifestyle

„ZLO KOJE ČINIŠ OSTAJE S TOBOM, A DOBRO TI SE VRAĆA“

Priča o tome da se sve u životu vraća, i dobro i zlo – podseća koliko se brzo može vratiti energija koju ste emitovali, vaše misli, reči i dela!

Kada činimo nešto dobro, ne bi trebalo da očekujemo da ćemo dobiti nešto zauzvrat. Dobra dela treba činiti od srca, ali istina je da se dobro dobrim vraća. Možda ne odmah, za koji dan, ili mesea, ali dobra energija koju ste proširili, sigurno će vam se vratiti. Isto je tako i sa negativnomenergijom i lošim delima – sve se u životu vraća poput bumeranga!

Jedna priča poziva nas baš o tome da razmislite o svakom svom postupku, i osvestimo da svojim mislima, rečima i delima zaista kreiramo stvarnost.

Jedna siromašna žena u Indiji svakog jutra pekla je dve torte. Jedan za članove porodice, a drugi, dodatni, za slučajnog prolaznika. Žena je uvek stavljala drugu tortu na prozorsku dasku i svako ko je prolazio mogao je da je uzme.

Svakog dana, kada bi žena stavila tortu na prozorsku dasku, molila se za svog sina, koji je otišao od kuće da traži bolji život. Mnogo meseci majka nije znala ništa o svom dečaku i uvek se molila za njegov siguran povratak.

Ubrzo je primetila da svaki dan dolazi neki grbavac i uzima drugu tortu. Ali umesto reči zahvalnosti, samo je promrmljao: „Zlo koje činiš ostaje kod tebe, a dobro ti se vraća!“ i nastavio svojim putem.

Ovo je trajalo dan za danom. Ne dobivši očekivane reči zahvalnosti, žena se osećala prevarenom. „Svaki dan ovaj grbavac govori isto! Ali šta on misli?“

I jednog dana, posebno iznervirana, odlučila je da to okonča.

„Otarasiću se ovog gadnog grbavca!“ rekla je u sebi i dodala otrov u drugu tortu.

Ali kada je htela da ga stavi na prozorsku dasku, ženi su zadrhtale ruke. „Šta to radim?“ mislila je. I odmah je bacila otrovni kolač u vatru, pripremila drugi i položila ga na prozorsku dasku.

Grbavac je, kao i obično, uzeo tortu, mrmljajući nepromenljive reči: „Zlo koje činiš ostaje s tobom, a dobro ti se vraća!“ i nastavio svojim putem, nesvestan emocija koje besne u ženi.

Iste večeri neko je pokucao na vrata. Kada ga je žena otvorila, videla je svog sina kako stoji na vratima. Izgledao je užasno: gladan, mršav, slab, u pocepanoj odeći.

„Mama, pravo je čudo što sam ovde! Bio sam samo kilometar od kuće, ali sam bio toliko gladan da sam se onesvestio. Ali baš tada je prošao neki stari grbavac i bio tako dobar prema meni da mi je dao celu tortu. I rekao je, ovo mu je jedina hrana za ceo dan, ali vidi da je meni potrebnija nego njemu.

Kada je majka čula ove reči, njeno lice je prebledelo, i ona se naslonila na vrata da ne padne. Setila se otrovanog jutarnjeg kolača. Uostalom, da ga nije bacila u vatru, njen rođeni sin bi umro!

Tada je žena shvatila značenje reči: „Zlo koje činiš ostaje s tobom, a dobro ti se vraća!“

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top