HARI UPOREDIO MEGAN SA PRINCEZOM DAJANOM PA IZAZVAO BES JAVNOSTI

Printscreen/Instagram

Poznati

HARI UPOREDIO MEGAN SA PRINCEZOM DAJANOM PA IZAZVAO BES JAVNOSTI

Princ Hari našao se na meti kritika jer je sugerisao da je Megan Markl doživela istu količinu napada paparaca kao princeza Dajana.

Princ Hari našao se na meti kritika bivšeg osoblja palate i cele britanske javnosti zbog kako su rekli nečuvenog poređenja njegove supruge iprinceze Dajane u novom Netfliksovom dokumentarcu.

Prve tri epizode serije pod nazivom „Harry&Meghan“ objavljene su ovog četvrtka, a kraljevska porodica navodno se priprema za teške kritike u seriji. Rane kontroverze su se već pojavile u ponedeljak, nakon što je novi trejler pokazao snimak pokojne princeze od Velsa kako beži paparacima.

Ubrzo nakon što je prikazana Dajanina fotografija, čuje se Harijev glas kako govori: „To je prljava igra. Bol i patnja žena koje se udaju za ovu instituciju – grupni napad na žrtvu.“

Nakon toga sledi odlomak u kojem Megan kaže da je „shvatila da je oni nikada neće zaštititi“, pre nego što Hari nastavi: „Bio sam prestravljen. Nisam želeo da se istorija ponovi.“

Više fotografija princeze Dajane koja beži paparacima je zatim uključeno, uz senzacionalne novinske naslove objavljene 1990-ih pre njene smrti.

Korištenje ovih isečaka navelo je nekoliko bivših kraljevskih saradnika da se obruše na Harija i Megan, piše „The Telegraph“, koji kaže da par nije doživeo nijedan incident niti pritisak medija na bilo koji način koji može da se poredi s onim što je doživljavala pokojna Dajana.

Umesto toga, veruju da par nepravedno poistovjećuje tračeve i negativne naslove s tipom paparaca koji je redovno pratio princezu od Velsa.

Jedan je tvrdio da Saseksi nisu bili otvoreni oko toga koji su ih tačni incidenti naveli da napuste život u Britaniji i odu u SAD jer „tamo nema ničega za njih“.

Kritikujući ono što su oni doživeli kao naglasak na drami umesto stvarnosti, izvor je za novine rekao: „Ovo je sve narativ. Kažu ‘sve se promenilo’, ali na šta tačno misle?

„Šta je u njihovom životu bilo toliko loše da opravdava poređenje s princezom Dajanom? Izgleda da poistovećuju njenu smrt s nekoliko negativnih priča i tračeva o sebi.“

Megan Markl i princ Hari našli su se na meti osuda britanske javnosti
Megan Markl i princ Hari našli su se na meti osuda britanske javnosti foto: NETFLIX / Planet / Profimedia

Takođe su dodali su: „Stavljajući to nasuprot žene koja je bila progonjena u drugoj eri užasnih medija i koja je zbog toga umrla u saobraćajnoj nesreći, krajnje je odvratno, pa makar to bio i njen rođeni sin“.

Izvor je zatim opisao priču koju su ispričali Hari i Megan kao „degutantnu“ i „sramotnu“, rekavši: „Činjenice kao da više nisu važne, bitan je publicitet, a sredstva se očito ne biraju.“

Sledeći delovi dokumentarca dolaze nedelju dana kasnije, tačnije 15. decembra.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top