Saznajte ko su milanske Sciure i kako da kopirate njihov stil

pexels

Moda

Saznajte ko su milanske Sciure i kako da kopirate njihov stil

Sciure su starije milanske gospođe koje su uvek besprekorno obučene, pravog držanja, sa biserima oko vrata i pažljivo nanesenim crvenim ružem na usnama.

Nemoguće je ne primetiti ih.

Svako ko je ikad bio u Milanu i sreo ih kako ispijaju svoj espreso, kupuju u luksuznim buticima ili biraju voće u lokalnoj prodavnici, ostao je opčinjen elegancijom i prefinjenošću koju ove žene poseduju.

Sciura na milanskom dijalektu znači bogata žena i one to i jesu, jer kako bi inače mogle da priušte da nose Chanel i Pradu u piljarnici.

Svi bismo želeli da plenimo svojom pojavom poput njih, ali i da imamo barem približan iznos na bankovnim računima kada budemo u tim godinama.

Na sreću, neke trikove možemo ukrasti od njih već sada. Saznajte koje komade svaka Sciura poseduje u svom garderoberu i druge tajne.

Kardigani – vanvremenski i za svaku priliku

Moderni ženski kardigani su obavezan deo svakog garderobera Sciure.

One se ne plaše da se poigraju sa bojama i printovima, ali u tome ne preteruju. Ukoliko su odlučile da je danas dan u kojem žele da nose jarko zelenu, odabraće kardigan u toj boji, ali će ostatak odeće biti u neutralnim tonovima.

Savet Sciura za izgradnju vašeg autentičnog ličnog stila je da shvatite koje boje vam laskaju i idu dobro uz vaš ten, boju kose i očiju, a koje treba da izbegavate.

Nakon što to učinite, biće vam lakše da se odlučite za odgovarajući kardigan, ali i svu drugu garderobu.

Ono što jedna Sciura nikada ne bi dopustila sebi jeste nošenje jeftinih sintetičkih materijala, stoga nemojte ni vi. To što niste bogata milanska gospođa, ne znači da treba da nosite nekvalitetnu garderobu, jer je barem nju danas lako pronaći, a prirodni materijali poput pamuka, vune i viskoze ne moraju biti skupi.

Pri izboru kardigana, dakle, proverite sirovinski sastav ispisan na etiketi, ali i kakav mu je kroj. Najbolje je uvek birati klasične krojeve odeće koji su vanvremenski i ne izlaze iz mode.

Ženski kostimi – Chanel elegancija

Kostimi od tvida i sličnih materijala, koji podrazumevaju blejzer i suknju ili pantalone vratili su se u modu na velika vrata ove godine. Mada, ako pitate Sciure, nikada nisu ni odlazili!

Svaka žena koja drži do svog stila trebalo bi da poseduje jedan takav komplet u stilu Coco Chanel.

Oni su idealni outfit kada vam je potrebna elegancija za poslovni stajling, a Sciure ih rado kombinuju sa biserima oko vrata ili parom upečatljivih minđuša.

Preporuka je da kada kupujete ovakve komade odeće uvek ulažete u što klasičnije modele i krojeve, ali ukoliko ipak želite da eksperimentišete sa dužinom blejzera ili suknje, go for it! Još jedna odlika milanskih Sciura jeste i odvažnost pri odevanju.

Kvalitetna kožna tašna – vaš najbolji prijatelj

Ni jedan outfit nije potpun dok ga ne kruniše odgovarajuća tašna.

Vreme kada su tašne bile samo braon, crne ili bež i morale se slagati sa nijansom cipela, davna je prošlost.

Danas ćete videti mnoge gospođe u Milanu kako spajaju nespojive boje, pa tako na primer nose nebo plavu kožnu tašnu sa drškom od bambusa, uz ljubičasti kaput i to izgleda fantastično!

Kada kupujete tašnu, trebalo bi birati kvalitetniju, od prave kože ili dostojne zamene za kožu i dosita treba početi sa nekim svedenijim bojama poput crne koja ide uz sve. Međutim, ne treba se plašiti ni tašne u neon žutoj ili pink boji, jer kao što vidite, sve je dozvoljeno!

Prirodan izgled i nega

,,Ove stvari zabranjene su kada napunite četrdeset.”

,,Evo šta ni jedna žena ne sme da dopusti sebi posle pedesete.”

Mediji su puni članaka o tome kako žene treba da izgledaju u kojim godinama i diskusija poput one da li je duga kosa na starijoj ženi neprihvatljiva ili da li treba da prekrivaju sede.

Sciure bi se užasnule da pročitaju bilo koji od tih tekstova jer su one dokaz da žene bez vidljivih estetskih korekcija, sede kose i sa diskretnom dnevnom šminkom i te kako mogu da izgledaju glamurozno i da stare dostojanstveno, bez potrebe da čine stvari koje će da ih ,,podmlade”!

Ono što one zaista neće dopustiti sebi jeste neurednost i preskakanje nege.

Mnoge Sciure odlučile su da prestanu da se farbaju i puste svoju prirodno sedu kosu, ali to ne znači da je ona neuredna. Naprotiv! Uvek ćete ih videti isfenirane i sa kosom uhvaćenom u elegantnu punđu.

Od šminke, njihov zaštitni znak je crveni ruž precizno nanešen na usne.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio inspirativan i da vas je podstakao da dodatno istražite modni stil ovih glamuroznih milanskih gospođa!

Izvor: Zenskikutak.rs/D.A.

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Moda

Popularno

To Top