KAKO DA VAM OUTFIT UVEK IZGLEDA SJAJNO?

pixabay.com

Moda

KAKO DA VAM OUTFIT UVEK IZGLEDA SJAJNO?

Ukoliko se pitate kako da vam outfit uvek izgleda besprekorno, obavezno obratite pažnju na savete trendseterki koje znaju tajne dobrog izgleda.

Ništa gore nego kad imate pun garderober odeće, a vi ne znate šta da obučete. Jednostavno, za šta god da se odlučite, ne deluje dovoljno dobro, a zapravo možda samo pravite stilske greške koje sprečavaju da vaše outfite dovedete do „maksimuma“.

Nekad je dovoljna samo jedna stvar da celokupno izdanje izgleda 100% bolje, dok u drugim situacijama staro pravilo „manje je više“ ne važi uvek, te poslušajte savete vodećih it devojaka koje znaju kako da uvek izgledate sjajno uz minimum truda.

1. Koristite aksesoare da podignete outfit na novi nivo

Dodaci su moćne stvari koje mogu ili poptuno popraviti look, ili ga uništiti. Kreativnost je uvek plus, i igranje aksesoarima, ali ukoliko niste sigurni, uvek se vodite krilaticom – manje je više i držite se klasika. Kožni kaiš sa elegantnom kopčom daće pantalonama više „ličnosti“, dok elegantni sat čini da se svaki outfit deluje uglađenije.

2. Nikada nemojte nositi izgužvanu odeću

Ukoliko pitate trendsetere šta je osnova dobrog outfita, svi će vam reći isto – nevezano šta nosite na sebi, bitno je da je čisto i ispeglano. Mnogi su prešli na pegle na paru koje su daleko nežnije prema delikatnijim stvarima koje su mučne za ispeglati.
Izgužvana odeća, bez obzira koliko je bila skupa prlikom kupovine, uvek će izgubiti bitku u poređenju sa sveže ispeglanim kompletom koji nije koštao ni upola toliko.

3. Znati gde vredi potrošiti novac

Ponekad, sve što vam treba je samo jedan komad da bi ostatak vaše odeće bio u sinergiji. To znači da čak i ako je 99 odsto vašeg outfita iz omiljenog highstreet brenda, dovoljan je jedan detalj poput tašne, cipela ili dobrog kaputa da sve izgleda „skupo“ i moćno. Dakle, da, treba znati gde da uštedite, a gde nije zgoreg potrošiti koji dinar više.

4. Držite se jedne boje metala

Mešanje nijansi metala je potpuno okej ukoliko znate kako to da iznesete, ali ukoliko ste u nedoumici, pridržavanje jednog tona, bilo da je zlatni ili srebrni, suptilno će povezati vaš ceo look.

5. Akcenat na basic komadima

Ulaganje u basic, odnosno osnovne komade nikada nije pogrešno. Kupujte u okviru svojih mogućnosti i uzmite najbolje od onoga što možete da priuštite. Uvek proveravajte sastav i trudite se da kupujete komade od prirodnih tkanina ili barem od onih materijala koji su dugotrajniji.

6. Trumujte komade od trikotaže

Kombinovanje različitih materijala najbrži je put do dobrog outfita, ali je bitno da vodite računa o onima koji su pravljeni od osetljivije tkanine. Uzmite, na primer, trikotažu. Nakon nekoliko nošenja, počećete da primećujete da se formiraju „kuglice“ od končića u oblastima koje imaju prirodno trenje. Investirajte u aparat za trimovanje odeće da bi vaši omiljeni komadi duže izgledali uredno i novo.

7. Održavajte obuću da što duže izgleda kao nova

Kažu da cipele mnogo govore o onome ko ih nosi, ali to ne znači da treba da se stresirate zbog svake ogrebotine ili oštećenja. Jednostavno, bitno je da obuću dobro održavate, investirate i redovno nanosite zaštitna sredstva, pogotovo ukoliko ste ljubitelji cipela i čizama od prevrnute kože koja se, kao po nekom pravilu, najbrže pohaba.

8. Obratite pažnju da vam odeća dobro stoji

Veoma je bitno da izaberete pravu veličinu odeće, odnosno da svi šavovi idu tamo gde treba. Zato je savet da, ukoliko je potrebno, određene komade prepravite kod krojača, a sve u cilju kako bi vam odeća pristajala najbolje moguće.

9. Usavršite svoju paletu boja

Samo je na vama koje ćete boje nositi, a koje ne, i koliko ćete ih uvrstiti u svoj outfit. Ipak, vodeće trendseterke savetuju da broj nijansi ograničite na tri. Na taj način ćete zaokružiti izdanje i balansirati ukupni utisak koji vaša kombinacija ostavlja.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Moda

Popularno

To Top