JELENA ĐOKOVIĆ OTKRIVA KAKO JE USPELA DA SE REŠI CELULITA I VIŠKA KILOGRAMIMA

instagram/Printscreen

Lepota i zdravlje

JELENA ĐOKOVIĆ OTKRIVA KAKO JE USPELA DA SE REŠI CELULITA I VIŠKA KILOGRAMIMA

Dobro je poznato da je Jelena Đoković zagovornica zdravog načina života, a ovoga puta otkriva neke tajne svoje vitke linije.

Jelena Đoković nedavno je objavila svoju sliku od pre 12 godina i gotovo da se nije promenila od tada! Trudi se da što kvalitetnije jedne, kao i da redovno trenina, a uvek ističe da joj je, pre svega, zdavlje na prvom mestu!

Rezultat dobrih navika je njena neverovatna mladolikost, ali i savršena linija i posle dve trudnoće. Svedoci smo da supruga našeg slavnog tenisera gotovo nikada nije imala problema sa viškom kilograma, a sada je otkrila kako uspeva da nema celulit i da se ne goji!

Na njenom sajtu, u tekstu „Kako sam otkrila šta je dobro za moje zdravlje“ objasnila je kako je prešla na zdraviju ishranu.

– U određenim fazama u životu bilo mi je važnije da hranim svoj mozak znanjem, pre nego telo energijom. Jela sam pice, testenine, hamburgere i sendviče, kao i slatkiše. Bez salate, ali sa puno voća. Sećam se da sam mislila da su salate za ljude koji žele da smršaju, a pošto sam bila mršava, uvek sam smatrala da mi je potrebna „teža“ hrana da bih se opskrbila energijom. Smešno je to što sam hranu delila u dve grupe: onu koja stvara celulit, i onu koja ne stvara celulit – seća se Jelena.

Sada shvata da si je brinuli jedino celulit i kilaža.

– Dobra stvar je što nisam imala mnogo poroka, kada sam već odlučila da se pozabavim zdravom ishranom. Kafu sam probala kad sam bila mlađa, ali mi se nije dopala. U stvari, povraćala sam celu noć nakon što sam je probala. Isto je bilo i sa cigaretom. Kad sam probala alkohol, povraćala sam 3 dana i izgubila 4 kilograma zbog toga – otkriva.

Niko ne može da poveruje kada kaže da ne pije kafu.

– Ljudi su smatrali da sam čudna. Čak i nedavno mi se desilo, na letu za London da se stujardesa toliko iznenadila kada je čula da ne pijem kafu: „Ne pijete kafu? Čak ni ujutru? Da li ste sigurni? Kako ostajete budni tokom celog dana? Ne, ja ne uzimam kofein u bilo kom obliku. Čak ni zeleni čaj. I možda kafa nije porok za neke od vas, ali za mene je porok sve ono zbog čega se osećam zavisnom, od čega ne mogu da odustanem – jasna je.

Jelena je shvatila da joj telo šalje poruku svaki put kada ne radi ono što je dobro za organizam, a potom otkrila 3 stvari koje su osnova njenog zdravlja.

– Osnova mog zdravlja su dobra ishrana, redovna vežba i dobar san. Kada preskočim svoju rutinu, na telu se to odmah oseti. Tad počinjem da se osećam umorno, sporo, naduto i uznemireno. Ali sada znam šta mi je, jer napokon moje telo i ja govorimo istim jezikom.

U jednom momentu je bila opsednuta šta jede.

– Shvatila sam da je energija koju trošim – energija koju ubacujem u sebe. Tad sam postala opsednuta onim što jedem. To je isto bila faza. Ne bismo trebali da budemo opsednuti bilo čime, ali pretpostavljam da svako mora da prođe tu fazu kako bismo našli ravnotežu – naglašava Jelena.

Ističe da kada ima manjak vremena, preskoči trening, što je, priznaje, njena slabost.

– Volim da vežbam na otvorenom. Radim jogu, čučnjeve, plank i vežbe poznate kao „legionar“. Volim plivanje, biciklizam, trčanje, a kad se ukaže prilika igram i tenis. Moja slabost je što preskačem treninge kada nemam vremena. Pazim da hrana i san budu u ravnoteži uvek, ali vežbanje je jedina stvar koja trpi – iskrena je.

A za sve ima važnu poruku:

– Ako je nešto dobro za mene, ne znači da je dobro i za vas. Svako do nas treba da sluša svoje telo i da deluje u skladu sa tim“, završila je Jelena svoju priču.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top