NERASKIDIVA VEZA: ĆERKA DONIRALA BUBREG SVOM OCU

youtube/printscreen

Kuća i porodica

NERASKIDIVA VEZA: ĆERKA DONIRALA BUBREG SVOM OCU

Susret oca i ćerke nakon što mu je ona donirala bubreg veoma je emorivan i tera suze na oči. Pokazali su da između oca i ćerke postoji neraskidiva veza.

Kada je slavnoj pevačici i glumici Seleni Gomez najbolja drugarica donirala bubreg, svet je bio oduševljen gestom, a takvih slučajeva ima mnogo. Doniranje organa jedan je od najhumanijih postupaka, a odluka na taj korak nije jednostavna.

Slučaj ćerke i oca koji su se našli u istoj situaciji veoma je emotivan. Naime, Dilejn Ivanovski iz Misurija, mesecima je krila od oca da će mu upravo ona donirati bubreg što mu je spasilo život.

Dilejn Ivanovski, donirala ocu bubreg
foto: Printscreen Youtube/KMOV St. Louis

Ivanovski (25), medicinska sestra u bolnici u Sent Luisu, dala je bubreg ocu Džonu (60) iako joj je više puta rekao da ne želi da mu ona bude donor. Njemu su pre dve godine dijagnostikovali dijabetesnu nefropatiju, koja može dovesti do otkazivanja rada bubrega, zbog čega je morao da bude na dijalizi pet sati dnevno, četiri puta nedeljno, piše 24sedam.

„On voli da šeta mog psa i da trči sa njim, a bio je prikačen na mašinu. To nije bio život koji je dobar za njega. Ne mislim da bilo ko treba tako da živi“, rekla je Dilejn.

Znala je da bi, ukoliko mu ne da bubreg, mogao da čeka godinama na transplantaciju.

„Odlučila sam se na to, bez obzira koliko bude ljut na mene. Briga me i da me izbaci iz kuće ili ne bude hteo da priča sa mnom. Makar će živeti, a neće biti priključen na mašinu“, objasnila je ćerka.

Budući da je Džon već jednom izgubio dete, nakon što mu je sin preminuo od rada, nije želeo da se to ponovo desi, te se protivio ćerkinoj želji da baš ona bude njegov donor.

„Izgubio sam sina i ne znam šta bih uradio ako bi izgubio i Dilejn“, rekao je.

Ipak, Dilejn je započela proceduru u tajnosti. Džon ništa nije posumnjao, a prošlog avgusta je dobio poziv da ga čeka transplantacija. Osoblje bolnice se posebno pobrinulo da otac ne vidi ćerku pre i posle operacije. Džon nije imao pojma da se Dilejn oporavlja u susednoj sobi, na samo nekoliko metara od njega.

Dan nakon operacije je saznao da mu je ćerka spasila život kada mu je u sobu ušla u bolničkoj spavaćici.

„Odmah sam shvatio. Bio sam uznemiren, u šoku“, rekao je.

Dilejn ne bi trebalo da ima bilo kakve komplikacije nakon operacije, a naglasila je da se ne kaje i da ništa ne bi promenila – „Spasila sam jedan život i nadam se da mogu spasiti i druge hrabreći ljude da budu donori. Boli, ali se taj bol isplati“, zaključila je.

„Bio sam iznenađen, ali sam mnogo zahvalan. Ne mogu da prestanem da plačem“, poručio je Džon.

24sedam

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top