BESKRUPULOZNO PITANJE: “Gde ste bili kad vam je kćerka ubijena”

Printscreen

Kuća i porodica

BESKRUPULOZNO PITANJE: “Gde ste bili kad vam je kćerka ubijena”

U jutarnjem programu na TV Prvoj jutros su gostovali državna sekretarka u Ministarstvu spoljnih poslova Biljana Popović Ivković i predsednik i osnivač Fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić.

Njih dvoje su se oštro raspravljali na temu otkrivanja identiteta navodnog političara pedofila i neprijavljivanja njegovog zločina nadležnim organima, međutim, do potpunog usijanja je došlo kada se tema sa tog terena prebacila na privatnu porodičnu tragediju jednog od sagovornika.

Državna sekretarka najpre je pokrenula pitanje poverenja u državne inistutucije, insistiranjem na tome da Jurić otkrije svoj stav na tu temu.

Iako je prethodno govorio da je sarađivao sa policijom i Ministarstvom na rešavanju slučajeva koji su u domenu rada Fondacije, te iako je kazao da su njega lično obučavali policajci koje profesionalno ceni, Jurić je odgovorio da nema povjerenje u institucije, jer su zakazali kada je spasavanje života njegovog djeteta bilo u pitanju, te da bi najviše voleo da Fondacija ne mora da postoji

“Mi smo pronašli ubicu”, reagovala je Popović Ivković.

“Zašto niste pronašli živo dete?”, uzvratio je Jurić.

“Gde ste vi bili tada?”, upitala je državna sekretarka.

“Sram da vas bude”, došlo je do tačke usijanja u gostovanju.

Poslednja rečenica je nekoliko puta ponovljena sve dok voditeljka nije prekinula raspravu usmeravajući razgovor na drugu temu.

Podsetimo, Tijana Jurić oteta je u 15. godini u Bajmoku, kada je boravila kod babe i dede. Trinaestog dana potrage za devojčicom javnost je saznala da je otmičar Tijane Jurić uhapšen, a zatim je i da je Tijana ubijena. Njeno beživotno telo pronađeno je na smetljištu kod mjesta Čonoplja, 23 kilometara od mesta gde je nestala. Njen otmičar i ubica je mesar iz Surčina, Dragan Đurić (34).

Onesvješćenu devojčicu protiv njene volje uvukao je u automobil. Tokom puta se Tijana probudila i pokušala da izađe, što je zločinca iznerviralo i on je skrenuo na sporedni put, počevši da kida odjeću sa nje. Tada ju je seksualno zlostavljao. Besan zbog njenog zapomaganja, duksericom joj je prekrio usta i na taj način je ugušio.

Upravo zbog pozajmljene dukserice koju je želela da vrati, odvojila se od društva, koje je već tokom noći započelo potragu za njom.

Izvor: PrvaTV

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top