PRIKUPLjEN NOVAC ZA OLIVEROVO LEČENjE! Nova godina počela uz najlepšu moguću vest – Bez svih nas ovo ne bi bilo moguće!

Printscreen

Kuća i porodica

PRIKUPLjEN NOVAC ZA OLIVEROVO LEČENjE! Nova godina počela uz najlepšu moguću vest – Bez svih nas ovo ne bi bilo moguće!

NOVU 2021. godinu započeli smo sa još jednom lepom vešću.
Naime, kako saznajemo, novac za lečenje malog Olivera je prikupljen.

Ova informacija za „Novosti“ potvrđena je i iz humanitarne fondacije „Budi human“, u kojoj čekaju ponedeljak i potvrdu iz banke, kako bi vest i zvanično objavili.

Na Instagram stranici „Za Oliverov život“, takođe je objavljena ova radosna novost:

– Dragi naši pomagači, Stigao je i ovaj dan! Po našem proračunu, sakupili smo iznos za Zolgensmu, ali tek u ponedeljak ćemo dobiti zvanično obaveštenje iz banke. Važno je da znate da se višak od sakupljenog novca koji je potreban za Zolgensmu, sme samo iskoristiti za pomoćne aparate i terapije koje su Oliveru potrebne nakon genetske terapije.

– Detaljnije ćemo vas obavestiti u ponedeljak. Prijatan vikend svima i hvala na svemu, bez vas ne bismo uspeli! – napisano je u objavi na Instagramu.

Podsetimo, Oliver je rođen kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu.

Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Sa dva ipo meseca je Oliver primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. Trenutno se nalazi kod kuće sa svojim roditeljima.

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top