Napravi ovako i srešćeš ljubav svog života!

pixabay.com

Lifestyle

Napravi ovako i srešćeš ljubav svog života!

Svako od nas ponekad je zarobljen u začaranom krugu prazne svakodnevice, patnje, mučnih odnosa i opterećujućih obaveza i svakome je ponekad potrebno malo mudrosti da svoj život vrati na pravi put.

Čovek je pitao mudraca: “Kako izaći iz začaranog kruga prazne svakodnevice u kojoj nema ni ljubavi ni sreće?”

Mudrac mu je odgovorio: “Iz kruga možeš izaći samo na onom mestu gde se spajaju početak i kraj!”

Čovek se duboko zamislio i krenuo u potragu za mestom gde se nebo spaja sa zemljom, ali horizont je uvek bio na istoj udaljenosti. Umoran od svega, seo je na obalu okeana, misleći da je stigao do kraja sveta. Reči mudraca odzvanjale su mu u glavi.

Dugo je sedio na obali posmatrajući sunce i oblake, a noću mesec i zvezde i konačno je video svoju prošlost i budućnost kako se stapaju u sadašnjem trenutku i oblikuju njegov život.

Znao je odgovor. Ne postoji mesto na svetu gde se počeci spajaju s krajevima, ali na svakom mestu kraj se uleva u novi početak u jednom određenom trenutku.

Ponovo je potražio starca koji ga je uputio ka horizontu, odlučan u nameri da ovlada vremenom i sazna u kojem trenutku se može osloboditi loše sreće.

Čovek je pitao mudraca: “Sada znam gde se spajaju početak i kraj, šta da radim?”

Mudrac je odgovorio:

“Ako je tvoja prošlost ispunjena patnjom, pričekaj trenutak kad se sunce na horizontu krene penjati i tada ostavi svu patnju iza sebe.

Ako si u prošlosti bio rob loših navika, pričekaj da se sunce krene penjati i u naredna tri dana radi samo ono što želiš raditi do kraja života.

Ako je tvoja prošlost ispunjena mučnim odnosima, tada potraži neke nove ljude i kreni s njima u svoju budućnost, a sve ostale ostavi iza sebe i ne gledaj unatrag.

Ako u tvom životu nije bilo radosti, tada uradi bilo što što će te učiniti sretnim, koliko god da je to mala stvar, ona će se proširiti na celu tvoju budućnost.

Ako u tvom životu nije bilo ljubavi, u tom trenutku s čežnjom pogledaj u sunce i srešćeš ljubav svog života.”

Čovek se zahvalio i otišao svojim putem.

Nikada više nije posetio mudraca.

Neka vaš stare muke ostanu iza vas, ponesite samo ono čime želite ispuniti svoju budućnost. Ako to učinite, srešćete ljubav svog života!

Barem tako kaže stara legenda o čoveku i mudracu.

Izvor: web-tribune.com

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top