Vodič za kupovinu donjeg veša

Lifestyle

Vodič za kupovinu donjeg veša

Da li se u vašoj fioci za veš, pored velikog broja komada različitih oblika i boja ipak izdvaja jedan omiljeni? Verovatno je reč o modelu koji prija vašoj koži, i odlično pristaje vašem telu. Ukoliko povedete računa pri kupovini donjeg veša, ovakav komad neće biti izuzetan, već ćete biti zadovoljni celokupnom ponudom vaše fioke.

Zato sto svaka žena zaslužuje veš koji je lep po svim parametrima i udoban u svakoj situaciji, osmislili smo ovaj jednostavni vodič koji će damama olašati kupovinu veša po meri, i to u samo nekoliko jednostavnih objašnjenja i stručnih saveta za odabir.

1. Izaberite dobar materijal

Kod kupovine donjeg veša najbitnije je posvetiti pažnju odabiru kvalitetnih materijala. Neadekvatni, veštački materijali mogu iritirati kožu, izazvati alergijske i pospešiti virusne reakcije. Izbegavajte sintetičke materijale, kao što su najlon i likra, jer oni povećajavu toplotu i zadržavaju vlagu, što automatski stvara pogodno stanište za bakterije.

Pamuk kao najsigurnija opcija
Najbolji način da osigurate udobnost i zdravlje svojih intimnih delova je noseći pamučne materijale, ili bar presvučene pamukom. Pamuk je vrlo nežan prema koži i omogućava joj da diše, a osim toga, spada i u najudobnije materijale, pa ćete videti da i ženske tange mogu biti udobne, ako su napravljene od čistog pamuka.

2. Procenite šta vam najbolje pristaje

Ako tange ili slični, manji delovi donjeg veša, nisu baš po vašem ukusu, okrenite se raznim oblicima pamučnih ženskih bokserica i klasišnih gaćica – regularnog ili dubokog stuka, koji je poslednjih godinu dana po ukusu velikog broja žena, i izgleda veoma šik na telu, jer sužava struk, a naglašava obline.

Kada su brushalteri u pitanju, bujnije grudi će izgledati odlično u dubljim brushalterima, sa ojačanom ivicom bretela i blagim punjenjem, a ako želite bolju potporu, sportski brusevi, ili oni u stilu “balconette” će sve držati na svom mestu.
Standardni, višeslojni i push-up brushalteri će odlično stajati ženama koje imaju male ili grudi srednje veličine, a naročito su popularni jer se mogu pronaći veoma lepo ukrašeni čipkom i zanimljivim dizajnom bretela.

Damama koje nisu blagoslovene bujnijim poprsjem, mnogo je lakše odabrati idealan brushalter, jer svaki može biti dobar izbor, čak i onaj klasični, “promenjivi” sa mogućnošću uklanjanja bretela, u kojima ćete uvek dobro izgledati i dobiti mogućnost nošenja uz nekoliko autfita.

3. Naučite svoju veličinu

Svaka žena zna da brushalter u mnogo slučajeva nije samo potreba grudi, već da može napraviti i revoluciju u izgledu dekoltea ili ga potpuno unesrećiti. Izbor veličina, oblika i stilova brushaltera je danas veći nego ikada, a ta situacija, koliko god povoljna bila, može lako da zavede ženu na kupovinu modela i veličine koje joj ne ogovaraju u potpunosti.

Kako birati veličinu?

Slovo koje se nalazi pored broja je oznaka za veličinu grudi. „A“ je najmanja, a „F“ najveća korpa. Ako kažemo da neko ima “trojku” to je onda korpa C. Da bi saznali koju veličinu korpe nosite, merite obim preko celih grudi, pazeći da krojački metar zadržava istu liniju spreda i pozadi.

Sada imate dve mere, onu obima grudnog koša i ovu obima grudi, izračunajte njihovu razliku, pa pogledajte koja bi korpa trebalo da vam odgovara. Na primer, ako imate obim grudi 90, a obim grudnog koša 75 , jednostavno oduzmite ova dva broja, u ovom sličaju razlika je 15 i trebalo bi da uzmete korpu B.

12-14 – korpa A
14-16 – korpa B
16-18 – korpa C
18-20 – korpa D
20-22 – korpa E
22-24 – korpa F

Kako odrediti broj brusa?
Broj u veličini brusa označava širinu grudnog koša ispod grudi, najuži deo vašeg grudnog koša. Ovi brojevi se kreću od 60 do 125. Za širinu grudnog koša od 78 do 82 cm, broj je 80.

Dakle, kada vidite broj, on se odnosi na 2 cm uži i širi grudni koš. U ovome je tajna da ne kupite brus koji vam se useca. Dakle, da bi odredili broj koji Vam odgovara izmerite obim ispod grudi.

63-67 – uzimate sirinu u broju 65
68-72 – 70
72-77 – 75
77-82 – 80
82-87 – 85
87-92 – 90
92-97 – 95
97-104 – 100
104-109 – 105
109-115 – 105

4. Obratite pažnju na boje i printove

Ovaj deo teksta posvećujemo modelima i bojama veša koje bi svaka dama trebalo da ima. Istina je da je danas, pored toliko različitih ponuda, nemoguće ostati fokusiran na određen model, ali istrajnost i unapred isplanirana kupovina omogućiće vam da pribavite veš koji će se prilagoditi svakoj vašoj želji.

Ako u svojoj kolekciji ne posedujete gaćice i brushaltere u crnoj, beloj, i krem boji – vreme je da prvo nabavite osnovu. Monohromatski veš je mnogo lakši za održavanje a i bolje ćete ga uklapati. U kolekciji veša uvek treba imati jedne udobne slip gaćice, naročito tokom “onih dana”, tange i brazilke za trening i posebne autfite, kao i poneki par gaćica koje se ne ocrtavaju.

Boje i printovi zavise od ukusa i namene veša, ali kako će se svi ti komadi “ludih” boja i crteža, teško uklapati ili provideti ispod garderobe, mnogo je bolji izbor birati veš u jednoj boji, sa eventualno ponekom linijom koja uokviruje korpu.
Imajte na umu i to da je, ukoliko odaberete veš u jednoj boji, mnogo veća verovatnoća da je većinski napravljen od nekog prirodnog materijala, jer je prirodne materijale teže (skoro nemoguće) ofarbati u jarke i pretenciozne boje.

5. Isplanirajte kupovinu veša
Poenta kupovine donjeg veša nije gomilanje komada u kojima izgledamo privlačno, i koje ćemo nositi na par sati, već je bitno i kako se osećamo u njemu. Zato je važno da odlazak u kupovinu veša ne bude ishitrena odluka, već unapred “zakazana” akcija. Tada ćemo trezvenije i ekonomičnije razmišljati i birati na tu temu.

Još neki trenuci koji su “nepogodni” za odlazak u kupovinu veša su “oni dani”, i to ne zbog nemogućnosti ispobavanja veša, već što ludovanje hormona u telu može da izazove manjak samouverenosti, što obično rezultira ishitrenom kupovinom veša koji nećemo nositi, ili kupovinom komada u pogrešnoj veličini (zbog nadutosti).
Kabine sa lošim osvetljenjem takođe treba obilaziti u širokom luku, jer one mogu utcati da kad-kad budemo prestrogi prema sebi i izgledu svog tela i kože.

Još jedan dobar savet – ukoliko želite da vam veš duže traje i da uvek imate spreman komad veša za svaku priliku, najbolje rešenje je mašina za pranje i sušenje veša, naročito ako je uređaj od pouzdanog proizvođača. Recimo, ako kupujete novu mašinu, Bosch mašina za sušenje veša cena nije toliko važna, pošto vam na duže staze može uštedeti novac i vreme, jer će vaš veš dugo ostati kao nov.

I za sam kraj, imajte na umu da veš treba uvek da oslikava ono kako se osećate i da vam pruža udobnost i sigurnost pri svakom koraku. Kupovinom uskih komada garderobe samo štetite svojoj koži i organizmu, pa nećete ni postići da se u njemu osećate ili izgledate lepo. Nije na odmet isplanirati vreme za kupovinu veša, jer su to idealni trenuci kada ćete trezveno uspeti da spojite lepo sa korisnim.

Izvor: zenskikutak.rs

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top