Muškarci su u braku sretniji, no žene nisu, žive lošije i kraće

pixabay.com

Lifestyle

Muškarci su u braku sretniji, no žene nisu, žive lošije i kraće

Sve žene koje osećaju pritisak da se što pri udaju i imaju decu, ne trebaju se žuriti, jer britansko istraživanje tvrdi da su takve žene zdravije, sretnije i duže žive

– Žene koje nisu u braku i nemaju decu najsretnija su skupina stanovništva – rekao je Paul Dolan, profesor bihevioralne znanosti na Londonskoj školi ekonomije.

– Oni u brakovima sretniji su od ostalih podgrupa društva, ali samo dok je njihov supružnik u prostoriji. Kad partnera nema, najčešće odgovaraju da su vrlo nesretne – objasnio je Dolan.

U svojoj knjizi ‘Happy Ever After: Escaping the Myths of Perfect Life’ iznosi rezultate ovog istraživanja u kojemu su upoređivali nivouživanja i nezadovoljstva među muškarcima i ženama. Anketirali su venčane, slobodne, razvedene i udovce, kako bi otkrili ko je od njih sretniji.

Kod muškaraca je rezultat drugačiji i njima savetuje brak.

– Muškarci imaju veću korist od braka jer im on donosi „smirivanje“. Manje riskiraju, više zarađuju i žive nešto duže. S druge strane, žene trebaju to ‘trpeti’, a pri tome im je životni vik kraći nego što bi bio da se nisu udavale – objasnio je Dolan, a prenosi The Guardian.

Izvor: 24sata.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top