Promenila sam se i više ne dozvoljavam nikome da me iskorištava

pixabay.com

Lifestyle

Promenila sam se i više ne dozvoljavam nikome da me iskorištava

Nikada više neću bilo kome dozvoliti da iskorištava mene i moju blagu prirodu. Nikada više neću prihvatiti da me se tretira kao opciju. Nikada više neću dopustiti bilo kome da me zavlači i da se oseća sasvim slobodno da mi uđe i izađe iz života kako mu padne na pamet.

Više nisam ona žena koju ste ranije poznavali. Više se ne nasađujem na glavu da udovoljim drugima.

Neću raditi sve na svetu za ljude koji se ne mogu udostojiti ni da me pitaju kako sam. Neću ja uložiti trud ako to ne radi i druga strana. Ranije sam bila osoba koja se uzbudi svaki put kad netko napravi nešto majušno da pokaže da mu je stalo do mene ili da mi je zahvalan za nešto.

Više nisam ta žena. Mnogo sam se promenila i porasla od našeg poslednjeg susreta. Bila sam naivna i nevina. Verovala sam ljudima celim svojim srcem. Bila sam neko ko vidi samo dobro u ljudima i njihov skriveni potencijal. Uvek sam verovala da su mnogo bolji nego što zapravo i jesu i to mi je donosilo samo bol i razočarenje.

Sada sam naučila svoju lekciju. Bilo je potrebno mnogo godina tokom kojih su me lagali, varali, manipulirali i povrjeđivali toliko puta da sam konačno shvatila da sam ja jedina osoba odgovorna za svoju nesreću jer dopuštam drugima da se tako odnose prema meni.

Sada više ne smatram da je to nešto loše. Sva tuga i razočarenje kroz koje sam prošla me pretvorila u ovakvu ženu kakva sam danas. Danas sam jaka i puna samopouzdanja, verujem u sebe i svoje sposobnosti.

Prestala sam biti mekana. Nikada više neću bilo kome dozvoliti da iskorištava mene i moju blagu prirodu. Nikada više neću prihvatiti da me se tretira kao opciju.

Nikada više neću dopustiti bilo kome da me zavlači i da se oseća sasvim slobodno da mi uđe i izađe iz života kako mu padne na pamet. Nikada više neću spustiti svoje standardne i očekivanja zbog nekoga bez obzira na to koliko mi je stalo do te osobe.

Ne javljam se odmah na pozive ljudi kojima je trebalo nedelju dana da mi odgovore na poruku. Ne ostavljam mesta u rasporedu za nekoga ko mi stalno otkazuje i ne poštuje moje vreme. Nikada neću pokušavati usrećiti nekoga ko se nije potrudio da pokuša usrećiti mene.

Moji osećaji su važni. Ja sam važna. Niko nikada više neće iskoristiti moju dobrotu jer ja to više ne dopuštam. Konačno sam došla do tačke u životu u kojoj izbacujem bilo kakvu toksičnost.

Mogu mi reći da sam kučka, ali baš me briga. Sada znam koliko vredim. Znam što zaslužujem i kako želim da se drugi odnose prema meni i neću pristati na išta manje, nikada više.

lolamagazin

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top