Ne svetite se onima koji su vas povredili, život je taj koji će se pobrinuti za pravdu!

pixabay.com

Lifestyle

Ne svetite se onima koji su vas povredili, život je taj koji će se pobrinuti za pravdu!

Ne svetite se onima koji su vas povredili, život je taj koji će se pobrinuti za pravdu! Samo što vreme u kojem on to čini ne odgovara uvek našem vremenu i našim željama. A bol traži zadovoljštinu odmah!

Nije neprirodno tražiti da svako dobije ono što je zaslužio, ali postoji ona tanka granica unutar nas samih kada se žrtva na jedan način počinje pretvarati u onoga koji ga je povredio, kada misli da zna sve tuđe motive, okolnosti, uzroke i čeka prigodu da bitku koju je započela druga strana pretvori u rat do potpunog istrebljenja.

Ne svetite se se onima koji su vas povredili, život je taj koji će se pobrinuti za pravdu! Bol zadobijena povredom je zaista teška, i što nam je osoba bila bliža ona biva sve teža, ali uzvraćanje nekeda ostavlja još dublje posledice jer ne rešava problem. Ono je poput stavljanja flastera na duboku i živu ranu, rana biva trenutačno pokrivena, a možda se oseti nekakvo olakšanje, ali unutar nje stvari se komplikuju i pogoršavaju.

Ne svetite se onima koji su vas povredili, život je taj koji će se pobrinuti za pravdu! Svet koji vidimo samo je slika sveta iz našega kuta, ništa više od toga, i ne znamo što se stvarno događa, zašto neko nešto čini, a još manje možemo prepostaviti posledice koje će nakon svega toga ostati. U celom tom izazovu možemo zadobijeni udarac pretvoriti u svoju snagu, a oluju nemira koja želi zavladati našim mislima poterati i reći: Moj mi je mir dragoceniji od svega jer cenim svoj život.

Davno su ljudi rekli da je osveta slast koja možda traje jedan dan, a velikodušnost osećaj kojem se možeš radovati večno. Ništa čoveka toliko ne uzdiže kao njegova sposobnost da podnese trenutnu nepravdu jer je svestan da život nije priča sa jednim poglavljem koja odmah završava, već priča sa hiljadu njih i da ukoliko u ovom trenutnom poglavlju izgleda kao gubitnik, u idućem se već stvari mogu promeniti. To je prava slast pobede i unutarnji mir kojega ništa ne može platiti.

Mario Žuvela

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top