Profesor Paul Dolan: “Brak je za muškarce raj, a za žene muka”

Lifestyle

Profesor Paul Dolan: “Brak je za muškarce raj, a za žene muka”

Britanski profesor Paul Dolan je oduševio svojim stavovima o muško-ženskom odnosu u braku.

Paul Dolan, profesor bihevioralne nauke na London School of Economics, izjavio je kako muškarci imaju koristi od braka jer se ”smire”, dok isto ne vredi i za žene. Muškarci bi se trebali oženiti kako bi poboljšali svoje blagostanje, ali žene se ne bi trebale zamarati s udajom, rekao je vodeći stručnjak za sreću, koji kaže da su neudane žene, bez dece, najsretnije osobe u društvu.

”Muškarci imaju manje rizika, zarađuju više na poslu i žive malo duže.

Dok žene s druge strane, moraju sve to trpeti i umiru pre neudatih žena. Dakle najzdravija i najsretnija podgrupa stanovništva su žene koje se nikada nisu udavale niti imale decu.”, poručio je Dolan. Dolanova najnovija knjiga, Happy Ever After, navodi dokaze iz američke ankete o korištenju vremena (ATUS).

Ona je upoređivala niv ozadovoljstva i tuge kod neudatih, oženjenih, razvedenih i udovica. Dolan je kazao kako bi njegovo istraživanje moglo skinuti društvenu stigmu s neudatih žena. Uprkos blagodatima života bez dece, Dolan kaže kako se brak i deca još uvek smatraju znakovima uspeha.

I to bi neke samohrane majke moglo dovesti do toga da se osećaju nesretnima zbog načina na koji ih doživljavaju. No prof. Dolana se ne slaže sa tim stavovima i on kaže: Ako si muškarac trebao bi se oženiti, no ako si žena, nemoj se mučiti. Drugim rečima: Brak je za muškarce raj, a za žene muka.

Izvor: trijumfservis

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top