Teški trenuci grade jake osobe: Tek kad se suočimo sa bolom naučimo da cenimo sreću na pravi način!

pixabay.com

Lifestyle

Teški trenuci grade jake osobe: Tek kad se suočimo sa bolom naučimo da cenimo sreću na pravi način!

Ako se niste suočili sa tamom, kako ćete znati da cenite svetlost?

Zamislite sledeću situaciju: Hodate po jako osvetljenom mestu i neko vam ide u susret. Pošto ste zaslepljeni jakom svetlošću, ne možete da vidite njegovo lice. Mahinalno ćete podići ruku da pokrijete oči i stvorite senku, a na trenutak ste se morali naći na tamnom mestu da biste stvorili jasnu sliku.

Zmislite da je ceo svet i vaš život konstantno u svetlosti. Ako se nikad ranije niste suočili sa tamom kako ćete razumeti i ceniti svetlo koje vas okružuje?

Kontarst je neophodan i upravo on daje čoveku dublje znanje. Svi živimo u svetu dualizma: gore i dole, vruće i hladno, dobro i loše.

Dakle, bol nas uči da više cenimo sreću. Tek kad se suočimo da teškim trenucim, počnemo mnogo više da cenimo ono što imamo i postajemo jače osobe. Samo izazazovne životne situacije prave od čoveka borca.

Nakon teških trenutaka postajemo svesniji svojih kvaliteta i vrednosti i oslobađamo se svih strahova i kočnica koje nas sputavaju.

Život je putovanje koje započinje u glavi i završava u srcu, a životne teškoće su sastavni deo ovog putovanja, koje nas uče da razumemo bolje sebe i svet koji nas okružuje i nauči da cenimo sve što imamo.

Brodolomi nas pomeraju iz naših zna komfora, a bez napuštanja tog ušuškanog mesta nema ni napredka.

Izvor: stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top