U SUBOTU SE JAVLJA SNEŽNI MESEC — NAJSJAJNIJI I NAJPUNIJI MESEC U GODINI

pixabay.com

Lifestyle

U SUBOTU SE JAVLJA SNEŽNI MESEC — NAJSJAJNIJI I NAJPUNIJI MESEC U GODINI

Prirodni fenomeni uvek nas zaintrigiraju svojim pojavama, a o njima se volimo da znamo što više i s astrološkog aspekta.

Ovog vikenda, s najboljom vidljivošću u subotu, svedočićemo tako zanimljivoj pojavi snežnog Meseca, najsjajnijeg i najpunijeg meseca u godini. Mesec je pridev snežni dobio po mesecu februaru, za koji se očekuje da bude mesec s najviše snežnih padavina u godini. Ovaj fenomen događa se kad je mesečeva orbita najbliža Zemlji.

Sjaniji i veći Mesec nego što je to uobičajen, slavila su još indijanska plemena. Zanimljivo je kako su drevni narodi upravo lunarni ciklus umesto sunčevog koristili za obeležavanje sezonskih promena. Snežni Mesec tako je još dobio i naziv gladni Mesec, obeležavajući period zime u kom su još bili otežani uslovi lova, te je vladala oskudica što se hrane tiče.

Šta nam donosi snežni Mesec prema astrolozima…

Svakako ne propustite da pogledate u nebo u noćnim satima kako biste svedočili jedinstvenoj lepoti prirode, ali bacimo pogled i na astrološko značenje, koje je zaživelo 1979. zahvaljujući astrologu Ričardu Noleu.

U ovom smislu, pun Mesec simbolizuje dušu. Smatra se i prenosnikom energije do Zemlje, koju je na svome putu “upio“ od Sunca. Mesec nam, stoga, daje osećaj o prisutnosti energije, a kako Sunce i Mesec zajedno upravljaju menama na Zemlji, omogućuje nam i osećaj sigurnosti. Shodno menama, Mesec nas iz astrološkog aspekta podstiče na čišćenje i oslobađanje nepotrebnog tereta u životu. Budući da je za ovo prisutna jaka energetska predispozicija, dobro je preuzeti kontrolu nad ovim procesom kako bismo sigurno odbacili neželjene stvari.

Radi se i o razdoblju kada je moguće da preterujemo s osećajem krivice, kao i kritičnosti prema sebi. Astrolozi sugerišu kako bi trebalo da pripazimo i na moguće prevare. Ipak, dobre vesti su da nam snežni Mesec može osvetliti put i odluke, a i dati nam priliku da se oslobodimo nekih iluzija, poslovnih ili ljubavnih. Uticaj ovog razdoblja najviše će osetiti osobe rođene u znaku Device, Ribe, Strelca i Blizanca, kao i oni kojima je podznak ili Mesec u ovim znacima.

Izvor: MISS7 

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top