Nazovi svog oca.

pixabay.com

Kuća i porodica

Nazovi svog oca.

Kad te bude pitao zašto ga zoveš, reci mu da si samo htela da mu čuješ glas.

Još bolje, zahvali mu se za ono davno popodne koji je proveo učeći te da promeniš gumu na autu. Reci mu da svaki put kad čuješ prenos utakmice na radiju setiš se svih lenih popodneva koje ste proveli zajedno. Jasno mu daj do znanja da ceniš sve one teške razgovore kada te je poseo ispred sebe kada ti je naviše bilo potrebno njegovo vođstvo. Reci mu da ga voliš i da si stvarno srećna što je od svih očeva na svetu baš on tvoj.

Nazovi svoju majku.

Reci joj koliko ti je značilo što je bila tu na svakom tvom nastupu i utakmici i roditeljskom sastanku. Izvini joj se za svaki put kad si zalupila vrata ispred nje. Uveri je da znaš da sve što je radila jeste bilo za tebe i u tvom interesu, čak i kad je to njoj slamalo srce. Reci joj da konačno razumeš koliko te voli jer isto osetiš svaki put kad pogledaš sopstvene bebe.

Nađi vremena da posetiš baku i dedu.

Pokucaj na vrata i ekstra jako zagrli baku dok te bude pozivala da uđeš. Obaspi komplimentima njeno cveće i kada ti ponudi i drugi keks uzmi ga uz osmeh. Pitaj dedu da li je ikad saznao koja mu je ono reč nedostajala u križaljci i pažljivo slušaj kad ti budu pričali o tome kad si bila mala. Obećaj mu da ćeš mu pokositi travu i da ćeš navijati za njegov omiljeni klub sledeće sedmice.

Pošalji bratu poruku koja počinje sa: „Sećaš li se onda kad smo…“. Dopusti si da se izgubiš u uspomenama na dane provedene u zajedničkom učenju i razvijanju pod istim krovom.

Napiši sestri komentar na fotografiju da je prelepa izvana, ali da je njena unutrašnja lepota ono što stvarno isijava. Pitaj je o njenom novom momku i kaži joj da je on sretan što je ima.

Dogovori kafu sa najboljom drugaricom koju nisi dugo videla. Ne samo ono „hajde čujemo se za kafu“ ili „mogle smo se videti“ već konkretan datum zaokružen na kalendaru trajnim markerom.

A kada završite sa svim tim stvarima, lagano se ušunjajte u prostoriju u kojoj spavaju vaše bebe i poljubite ih jednom, dva puta, tri puta u čelo. Šapnite im da ih volite i zastanite na vratima da ih gledate samo jedan trenutak duže.

Uradite to sve danas. Nemojte čekati.

Sada, baš sada, ove sekunde… To su sve one stvari koje smo obećali onima koje najviše volimo. Ponekad to zaboravimo.

Stvar je u tome što u ovom nepredvidivom životu zaista, ZAISTA ne možemo da si priuštimo da išta uzimamo zdravo za gotovo.

Ne mogu vam reći šta će sutra doneti, ali mogu vam obećati jednu stvar.

Nikada nećete požaliti što ste pozvali svog tatu.

Izvor: Lola

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top