Nauči ceniti ono što imaš jer će doći vreme kada ćeš možda i to izgubiti!

pixabay.com

Lifestyle

Nauči ceniti ono što imaš jer će doći vreme kada ćeš možda i to izgubiti!

Nauči ceniti ono što imaš, jer će doći vreme kada ćeš možda i to izgubiti. Ništa nije posve naše i ništa na ovom svetu nije posve sigurno.
Stvari koje ti uzimaš zdravo za gotovo nekome su svakog dana i svake večeri u mislima i molitvama. Pomak koji se tebi čini kao stajanje na mestu neko gleda kao prevaljen veliki put prema napred. Na ljude u tvojoj blizini koje ti gledaš sa rezignacijom i dosadom neko im se na sve načine pokušava približiti i razmeniti s njima pokoju reč. Nauči ceniti ono što imaš, jer brzo će doći vreme kada ćeš možda i to izgubiti.

Nauči ceniti ono što imaš, jer nikada ne znaš što donosi novi dan. Možda si retko kada ljudima koje voliš i s kojima živiš uputio neku lepu reč jer smatraš to sladunjavim i nepotrebnim, jer ti je to opterećenje, jer ne vidiš smisla u tom, jer misliš da ljudi to znaju. Ali shvati da je potrebno neke stvari ponoviti, potrebno je ponoviti zagrljaj, poljubac, dodir, lepu reč jer su oni poput svakodnevne hrane od kojih se samo neko vreme može živeti.

Nauči ceniti ono što imaš, jer to što odgađaš za sutra zapravo je samo laž. Znaš da nećeš sutra početi te stvari ceniti više, znaš da nećeš sutra u njih više ulagati vremena, znaš da ćeš i dalje te stvari uzimati zdravo za gotovo ali tim izrazom si umirio savest jer si ostavio mogućnost, a to zapravo nije mogućnost nego laž. Danas je jedino vreme u kojem možeš izazvati sebe i drugačije rasporediti prioritete i drugačije živeti život.

Stvari koje ti uzimaš zdravo za gotovo neće ti sutra postati važne nego će ti ih život oduzeti i darovati nekome ko više ceni. Nemoj da iz te perspektive gledaš na svoju prošlost i pitaš se kako ti se to moglo dogoditi. Budućnost je u našim rukama samo onoliko kolika je moć naših odluka, na ono sve izvan njih mi ne možemo uticati. Ali možemo danas ceniti ono što imamo, štogod se se sutra dogodilo makar ćemo imati lepe uspomene svoje prošlosti.

Mario Žuvela

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top