Čovek misli da mnoge stvari ne može izdržati, ali često iznenadi se

pixabay.com

Lifestyle

Čovek misli da mnoge stvari ne može izdržati, ali često iznenadi se

Čovek misli da mnoge stvari ne može izdržati, ali kada ostane sam i počne zbrajati što je sve u životu prošao, koje je bitke dosada dobio otkrije da su razmeri njegove snage onoliki koliki veruje da jesu.

Shvati tada da u životu svakako trebaš biti okrznut, bilo da te okrznu drugi ljudi, njihovi sebični interesi, povrede koje nisi očekivao ili da te okrzne kajanje kada se zatvoriš u sebe pa ništa ne pokušavaš te se izoluješ od ljudi ali i od života kakvog bi zaista želeo živeti.

Čovek misli da mnoge stvari ne može izdržati, ali iznenadi se kada vidi snagu tamo gde je mislio da je slab, kada vidi veru tamo gde je mislio da su samo sumnje, kada nastavi dalje iako su ga kočili mnogi strahovi.

Otkrije čovek koliko može izdržati kada za sve stvari koje mu teško idu kaže „dobro bi bilo to učiniti“ umjesto da kaže „moram to učiniti“, kada za svoje snove pronađe najbolje razloge, umesto da se sakrije iza izlika i opravdanja zašto ih ne može ostvariti.

Čovek misli da mnoge stvari ne može izdržati, ali kada ostane sam i počne zbrajati šta je sve u životu prošao, koje je bitke dosada dobio otkrije da su razmeri njegove snage onoliki koliki veruje da jesu. Otkrije čovek koliko može izdržati kada na upit drugih koji ga pitaju „kako je“, odgovori samo „dobro sam“ i nastavi dalje bez obzira na što je sve prošao, bez obzira koliko je udaraca pritom zadobio i koliki je tek put pred njim.

Čovek misli da mnoge stvari ne može izdržati, ali može kada voli ono što radi i kada uvek gleda bolju stranu onoga što mu se događa, i kada nađe prijatelja koji će ga pratiti u svim teškim situacijama, kada pronađe nekoga s kime će podeliti radost i tugu. Iznenadi se čovek koliko može preživeti pogledavši na sve ožiljke koje nosi, ožiljke koji su svedočanstvo svega što ga je pokušalo slomiti ali nije, jer je bio jači.

Mario Žuvela

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top