Najpopularnije žensko ime – na celoj planeti!

pixabay.com

Kuća i porodica

Najpopularnije žensko ime – na celoj planeti!

Trendovi dolaze i prolaze, smenjuju se i vraćaju, ali nekad popularnost jednostavno ne prolazi. Pored mode, trendovi se prate i u drugim sferama života, pa tako i kada je u pitanju izbor imena za dete.

Upravo se o tome često vodi računa – kako dete ne bi nosilo neko zastarelo ime koje može delovati čudno ili ružno. Roditelji imaju prilike da isprate sve trendove u davanju imena svojoj deci – bez obzira na pol ili mesto na planeti u kom žive.

Kada govorimo o trendovima – svake godine se može ispratiti koja su to imena češće davana, a koja su iz godine u godinu počela da se gube, koja su nova i tek postaju popularna, kao i – čija popularnost ne jenjava godinama. Upravo je ovo slučaj sa jednim imenom – koje je već godinama najpopularnije ne samo kod nas, nego širom sveta.

Upravo internacionalnost imena, ali i njegovo značenje je razlog što je baš ovo ime za devojčice toliko zastupljeno u mnogim zemljama širom sveta. Zar nije želja svakog roditelja da njegovo dete ima lepo ime, ime koje ima posebno značenje ili koje je samo po sebi zanimljivo?

Možda vam neće delovati očigledno, ali samo se zapitajte – da li u svom okruženju imate barem jednu – SOFIJU? Da li sada primećujete koliko je to ime popularno?

Ali zašto baš Sofija? Možda zato što zvuči lepo, nosile su je mnoge znamenite ličnosti u istoriji, ali i zato što u prevodu znači – mudrost. Osim toga, Sofija kao ime ne vezuje se ni za jednu religiju i veoma je internacionalno, pa je upravo zato popularno u svim krajevima sveta.

Da li je ovo dovoljno da upravo Sofija ima najviše na svetu? Procenite sami!

Izvor: Bebac

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top