Najbolji recept za domaći džem od jagoda (RECEPT)

pixabay.com

Kuća i porodica

Najbolji recept za domaći džem od jagoda (RECEPT)

Sastojci: 3kg jagoda, 1,5kg kristal šećera; 1 limun.

Priprema: Jagode očistiti, oprati, iseckati sitno. Trećinu iseckanih jagoda poređati po činiji, pa staviti šećer odozgo, ponavljati proces dok imamo jagoda i šećera.

Ostaviti desetak minuta da jagode puste sok. Takvu smesu presuti u šerpu i započeti kuvanje. Nakon pola sata kuvanja dodati limun. Kada počne da ključa skidati kašikom penu. Nastaviti kuvanje do željene gustine.

Tegle oprati i staviti u rernu na 90 stepeni.

Vreo džem stavljati u vrele tegle. Lepo zatvoriti. Prijatno!

Izvor: Letina kuhinja/Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top