Marina Radoš: Vaše dijete više ne vrebaju strašne čike iz bijelog kamiona, sada je još gore

Printscreen

Kuća i porodica

Marina Radoš: Vaše dijete više ne vrebaju strašne čike iz bijelog kamiona, sada je još gore

Sjećam se još uvijek majčinih riječi – odnesi svoje piće sa sobom u WC kad odeš u kafić i neka ga konobar otvori pred tobom.

Bio je ponekad smiješan taj majčin strah i pretpostavka da bi me netko mogao oteti ili silovati u noćnom izlasku, ali se strah uspješno naslijedio i još uvijek naše mame vjeruju da silovatelji vrebaju po mračnim kafanama s puno droge koja će završiti u našoj koli.

Bojali smo se i onih bijelih kamiona o kojemu je svaki grad na Balkanu imao priču – strpaju te u kamion, odvedu i prodaju. Ili zatvore u logor.

Baka Prase se povukao s YouTubea

Bila je to vijest koja je obilježila rubrike medija diljem Balkana. Nakon afere u kojoj je dotični YouTuber navodno tjerao maloljetnicu da mu šalje golišave fotografije otkazani su mu sponzorski ugovori, a on je 14-godišnje dijete nazvao narkomankom i kurvetinom.

Osim što polovici javnosti nije jasno da je dijete od 14 godina danas jednako povodljivo za zvijezdom s YouTubea kao što smo nekad bili mi za slatkišem kojim bi te neki opasni čiko mogao namamiti u bijeli kamion, digla je se hajka na medije koji su otvoreno pisali protiv YouTubera.

Hajku predvode djeca i stariji punoljetnici kojima je Baka Prase idol.

Čitajući komentare ispod „oproštajnog“ videa Bake Praseta doslovno me je prošla jeza. Djeca mu u komentarima poručuju kako njihov život više nema smisla i kako im iz života odlazi osoba s kojom su proveli najljepše godine života.

U komentarima ispod „oproštajnog“ videa na najbrutalnije se načine vrijeđa 14-godišnje dijete koje je uništilo veliku karijeru Bake Praseta, i više navodno nećemo gledati videe u kojima se on hvali kako jebe kao zmaj.

Kada dijete od 14 godina pristaje na seks to se zove zlostavljanje

Najveći problem u cijeloj ovoj priči je činjenica da polovica javnosti i Baka Prase ne shvaćaju da dijete od 14 godina nije svjesno svojih postupaka. TO JE DIJETE iako ima mobitel, menstruaciju i obožavanje prema YouTube zvijezdi.

TO JE DIJETE koje će sve napraviti kako bi se svidjelo svom predmetu obožavanja. TO JE DIJETE koje će kada se razvije u ženu osjećati stid, sram i krivnju zbog nečeg što je napravilo kada nije znalo gdje udara.

YouTube zvijezde su novi idoli djece i sasvim je jasno zašto.

Da bi postali bogati i uspješni, klinci više ne moraju trenirati nogomet. Da bi postali zvijezde, klinci više ne moraju učiti pjevati ili svirati. Ne moraju čak ići ni u školu.

YouTube zvijezde pričajući o tome kako jebu kao zmajevi današnjoj djeci daju gotovo sigurnost da svatko tko ima mobitel s kamerom može postati zvijezda. Da može kupiti Porsche. Da može mahati novčanicama pred kamerom i pišati po sirotinji.

Dok djeca plaču jer Baka Prase kobiva neće više pričati kako jebe kao zmaj, majke drže predavanja na Facebooku o odgoju.

Pitam se koliko ih je svjesno da u sobi njihovog djeteta, u toplom roditeljskom domu se samo jednim pritiskom gumba pojavljuju strašne čike koje više ne pozivaju u bijeli kamion, nago u stan.

Koji ne mame bombonima nego YouTube slavom i koji ih neće utrpati u auto nego im uništiti djetinjstvo, nazvati ih kurvama i narkomankama i pri tom imat potpunu podršku vršnjaka.

Lola/Marina Radoš

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top