GASTROENTEROLOG PEŠIĆ O RIBI U DEČIJOJ ISHRANI

pixabay.com

Kuća i porodica

GASTROENTEROLOG PEŠIĆ O RIBI U DEČIJOJ ISHRANI

Riba je veoma važna za dečiju ishranu, a dr Pešić objasnio je sve o njenom uvođenju i koju treba da im izaberemo.

Uvođenje ribe u bebinu ishranu je od velikog značaja za njen razvoj i zdravlje, a gastroenterolog prof. dr Vojislav Pešić je u emisiji „Jutro“ na Prvoj televiziji govorio o tome koju ribu je najbolje da izaberemo za svoju decu i kada da počnemo da im dajemo.

Vaš pedijatar će vas svakako posavetovati o tome kada je vreme da detetu počnete da dajete ribu, ali doktor Pešić kaže da od samog početka uvođenja čvrste hrane, tačnije od 6. meseca bebinog života.

Međutim, ono što ćete često čuti jeste da treba da budete oprezni kada je u pitanju uvođenje ribe jer mogu da se pojave alergije, a evo šta gastroenterolog kaže o tome:

„Nisu majke krive, to su loše poruke stručnjaka. Kakva bre alergija? U šestom mesecu propustljivost i imunoregulacija naših creva se menjaju. Tada ti loši makromolekuli teže ulaze“, objasnio je dr Vojislav.

Nije svejedno ni koju ribu im nudimo, tako da je doktor dao preporuku i za to koji izbor je najbolji.

„Kupite skušu. Ona nije tovljena i ima zdrave lipide. Ona je najbolja, ali malo je suva i mora majka da je dotera da bude ukusna. Znači malo mirođije, malo limunovog soka, da dete taj ukus prihvati. I malo origana, on je kapitalni antioksidans i to će da bude perfektno“, rekao je gastroenterolog, a onda se dotakao i kupovine ribe iz konzerve:

„Samo sveža hrana, ali ako već mora konzerva onda tuna i skuša“, zaključio je dr Pešić.

(Yumama)

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top