Pismo devojke koja je izgubila sebe – „Budite strpljivi i ne odustajte“

pixabay.com

Lifestyle

Pismo devojke koja je izgubila sebe – „Budite strpljivi i ne odustajte“

Znam kroz što prolazite. Znam jer sam bila tamo. Negde, nekako, život vam je iskliznuo iz ruku.

Ma koliko se trudili pobediti u utrci, život je uvek bio dva koraka ispred vas. Sve je počelo biti previše zauzeto i prenaporno, a izgubili ste se negde usred te buke. Počeli ste se osećati zbunjeno i tužno bez razloga. Život se kretao dalje, a vi ste stajali mirno, bespomoćni da učinite bilo što kako biste vratili vreme kad ste bili sretni. Svetlost koja je učinila vaš život vrednim življenja iznenada se ugasila.

Nemate snage da ustanete ujutro. Nemate motivaciju bilo što raditi. Zaglavili ste u beskonačnom krugu koji se bori da nađete rupu koja će vas izvući, ali ne postoji. Barem ga ne možete pronaći. Čak ste počeli izbegavati svoje prijatelje jer ih želite poštedeti ložeg raspoloženja. Iako se borite da zadržite te toksične emocije u sebi, ljudima koji vas okružuju, jasno je da nešto nije u redu.

Ma koliko se trudili to sakriti, ona vas izjeda. Slušaj me! Iako su stvari pomalo nestale, ponovno ćete pronaći svoje pravo ja. Uvek su bile tu, samo su sada „pogrešno postavljene“. Doći ćete na pravi put i konačno ćete uhvatiti život. Jednostavno moraš biti strpljiv i ne smeš odustati! Znam da je teško, ali bila sam tamo i preživela sam, zašto ne bi i vi?

Opustite se. Učinite što god želite. Nemojte previše razmišljati. Zbog toga ste još teskobniji nego što već jeste. Prestanite se boriti sa životom i dopustite da vas odvede gde god želite.Već ste nezadovoljni svojim životom, pa šta se još može dogoditi da se osećate još gore? Ništa! Čim shvatite to, vaša sreća će se početi menjati.

Nije važno verujete li u Boga ili ne, ali verovatno znate da postoji nešto više i veće od svih nas. Nešto što ima kontrolu nad nama. Nešto što se meša u naš život. Nešto što nas opterećuje i nešto što nas čini sretnima. Sve je to s razlogom. Možda morate doći u srce oluje samo da biste počeli ceniti toplinu sunca.

Možda je sve što vam se događa jedan put koji vas vodi negde drugde, negde bolje.I na vama je da li ćete se zaustaviti i izgubiti ili ćete nastaviti marširati napred prema svetlu. Morate se setiti da ništa ne traje večno. Pogledajte unazad i pokušajte izdvojiti one trenutke kada ste bili tužni ili depresivni. Jeste li? Što vam je palo na pamet?

Sećate li se uopše detalja? Verojatno nemate jer su ukopani u prošlost. Trajali su i više nije bilo, ali vi ste još uvek ovde. Izašli ste pobednik. Uspećete i ovog puta. Zaboravili ste koliko ste snažni. Ne brini, jednog dana ćeš se vratiti u svoje telo. Vratićete kontrolu nad svojim životom. Smejaćeš se. Bićete osoba kakva ste nekad bili. Na kraju, svi to radimo.

Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top