TANKE SLANE PALAČINKE S TIKVICAMA: punjene sirom i pršutom (RECEPT)

pixabay.com

Kuća i porodica

TANKE SLANE PALAČINKE S TIKVICAMA: punjene sirom i pršutom (RECEPT)

Sastojci:
1 manja tikvica od 150 g
4 jaja
40 g brašna
pola kesice praška za pecivo
40 g sveže izrendanog parmezan sira
oko 100 ml mleka
2 kašike ulja
po ukusu so i biber
2 čena sitno iseckanog belog luka
Sastojci za fil:
150 g feta sir
50 g krem sirA
50 g kisele pavlake
iseckan peršun
250 do 300 g pršute

Priprema:

Tikvicu oprati, osušiti i izrendati na krupnu stranu, posoliti i ostaviti da ispusti višak tečnosti.

Mikserom umutiti jaja, dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo i umutiti sve zajedno, dodati ulje, parmezan sir, sitno iseckan beli luk i sve još jednom umutiti.

Tikvicu ocediti rukama i dodati u tečnost i sjediniti sve zajedno.

U slučaju da vam je masa gušća nego testo za palačinke, dodajte nekoliko kašika kisele vode.

Ispeći palačinke kao što pečete i obične palačinke. Svaki put premazati tiganj pre nego što sipate tečnost, pržiti ih nekoliko minuta i pažljivo okrenuti na drugu stranu i peći dok vrlo malo ne porumene.

Stavljati ih jednu preko druge.

Feta sir izmrviti, dodati krem sir i kiselu pavlaku a ko želi, može da upotrebi i gusti grčki jogurt i umutiti sve zajedno.

Peršun oprati i sitno iseckati.

Svaku palačinku premazati filom, posuti seckanim peršunom preko staviti pršutu i zaviti.

Tako raditi dok imate materijala.

Palačinke možete napraviti i dan ranije, ili napraviti ih, premazati filom i ostaviti ih pokrivene u frižideru. Kad vam je potrebno, iseći ih na željene komadiće ukrasiti ih po želji i poslužiti.

Izvor: Pomoravka

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top