Zbog ovoga volimo Beograd: Snimci koji pokazuju koliko je lep

pixabay.com

Lifestyle

Zbog ovoga volimo Beograd: Snimci koji pokazuju koliko je lep

Iako razaran u brojnim sukobima, Beograd pleni lepotom koju ne prepoznajemo samo mi čiji je glavni grad, već i sve veći broj turista koji mu se rado vraća.

Na ušću Save u Dunav, zbog geografske lokacije, na međi Istoka i Zapada, vekovima unazad bio je tačka brojnih sukoba, ali je njegova lepota nastavila da živi.

Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi, na 116, 75 m nadmorske visine, na raskrsnici kultura. Prilikom izgradnje današnje Palate Albanija 1938. godine, nađeni su skeleti neandertalca za kojeg je utvrđeno da je poginuo u borbi sa mamutom, čiji je skelet pronađen u blizini, što pokazuje naseljenost Beograda u praistorijsko doba.

Davne 1900. godine Beograd je imao manje od 70.000 stanovnika, a nakon što Prvog svetskog rata kreće njegov ubrzan razvoj.

Manje je poznato da je Beograd u tom periodu bio jedan od prvih gradova u Evropi koji je imao budistički hram, što nedvosmisleno ilustruje otvorenost ka drugim kulturama koju je Beograd uvek negovao.

Prepoznatljiv po brojnim kulturno-istorijskim spomenicima, ali i noćnom životu, odličnoj hrani, Beograd danas mami turiste iz celog sveta.

Pogledajte snimke koji pokazuju njegovu lepotu u punom sjaju:

*

*

*

*

IZVOR: ddl.rs |

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top