Dr Grujičić otkrila kako je pobedila koronu, ovo je njen RECEPT

Printscreen

Lepota i zdravlje

Dr Grujičić otkrila kako je pobedila koronu, ovo je njen RECEPT

Trebalo joj je sedam nedelja da povrati kondiciju

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić, ostala je pri stavu da je koronavirus biološko oružje koje izaziva sistemsko oboljenje celog organizma, jer pored pluća napada centralni nervni sistem, bubrege, mozak…

Ona je podvukla da je najbolje što možemo da uradimo da država prihvati rusku ponudu da Srbija proizvodi vakcinu “Sputnjik” na Institutu “Torlak”, čime bi se smanjio i otpor za imunizaciju stanovništva.

Doktorka koja se i sama zarazila koronavirusom, kako kaže, na jednoj sahrani, istakla je da je imala lakšu kliničku sliku.

“Imala sam povišenu temperaturu, bolove u mišićima i odmah sam znala da je u pitanju COVID-19, što je i potvrđeno. Nisam imala simptome gubitka ukusa i mirisa. Čim sam pojela dve šnite slanine bilo mi je dobro. Uzimala sam diklofenak dva, tri dana, dva grama C vitamina i jedan miligram vitamina D kog sam uzimala svaki drugi dan jer mi je izazivao problem u crevima”, navela je doktorka za RTS i dodala da nije pila antibiotike već dosta tečnosti i da je odmarala dve nedelje.

Međutim, kako kaže, trebalo joj je sedam nedelja da povrati kondiciju. Doktorka Grujičić kaže da i posle četiri meseca od infekcije ima isti nivo antitela, kao što je slučaj i sa njenim ocem koji je imao znatno težu kliničku sliku.

“Najveći problem koji pravi ovaj virus je tromboembolija, zbog čega pogoršanje može nastupiti za nekoliko trenutaka. U riziku su svi koji imaju probleme sa venama, žene koje su skoro imale ginekološke operacije zbog čega bi tebalo da primaju Fraksiparin”.

Doktorka veruje da je virus od marta mutirao više od sedam puta, zbog čega je u ovom trećem talasu mnogo više pacijenata sa teškom kliničkom slikom.

Izvor: RTS/Objektiv

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top