Marina Radoš: Prekinuli Voyage i Breskvica ili zašto nam djeca nisu ništa bolja od nas

Lifestyle

Marina Radoš: Prekinuli Voyage i Breskvica ili zašto nam djeca nisu ništa bolja od nas

Hana Hadžiavdagić je proslavila rođendan svom puknutom himenu, Zorannah je shvatila da je bolje biti tužan ako imaš para, a Voyage i Breskvica su prekinuli.

To je, ukratko, presjek najudarnijih vijesti na Balkanu u posljednjih tjedan dana, ukoliko računamo najrelevantniji faktor – interes publike.

Oprostiše Balkanci Hani himen koji je potrgala prije točno 17 godina, Zorani novu glupost, ali smo se nakačili na djecu koja plaču jer su prekinuli nekakvi Voyage i Breskvica.

I meni je bilo zaista bizarno – zar djeca zaista sjede kod kuće, dok je snijeg vani i raspust, i s maminog mobitela čitaju vijesti o Voyageu i Breskvici, skupljaju novac da se pomire i grupno plaču u grupama posvećenima njima?

Moram priznati da sam u prvih petnaest minuta listala lajnu i mislila se da bih udavila rođeno dijete kad bih otkrila da je jedan dan svog života provelo misleći o nečijem prekidu i očajavala zbog toga.

Onda mi je jedna stara poznanica otvorila oči.

Nju sam zapamtila po opsesiji prema slavnim osobama i žalovanju za njima. Tako je patila za vezom Britney Spears i Justina Timberlakea. Plakala je i za Jennifer i Bradom.

Preteško su joj padali prekidi u One Tree Hillu, seriji Rubi, Osveti ljubavi i sličnim sadržajima.

Danas je glavni kritičar tuđe djece koja prate zvijezde na YouTubeu i potresaju ih njihovi prekidi i tvrdi kako njezina djeca to ne rade. S njom se slažu stotine mamica i ženica na Fejsu. Ja sam sigurna da njezina djeca rade što i većina, ali su pametniji od nje pa ona to nikad neće saznati.

Došlo je vrijeme novih zvijezda i novih medija. Novih površnih likova i novih obožavanja.

Što su nekad bili pjevači s MTV-ja, danas su pjevači s YouTubea. Što su nekad bile novine OK!, Teen i Bravo, danas je Instagram. Kako smo nekad krali tri marke za časopis, danas tako kradu majčin mobitel da bi bili u tijeku kada su slavni prekidi u pitanju.

Što su nekad bili Britney i Justin, danas su Voyage i Breskvica.

Danas, dok gledamo tu djecu koju bi, iskreno govoreći, mnogi od nas ošamarili za svaki suzu zbog Voyagea i Breskvice, sjetimo se generacija koje su prošle i svih šamara koje smo zaslužili mi.

Zaista su danas rijetka djeca koja čitaju knjige i imaju aktivan život na raspustu. Djeca koju zanima učenje više nego bogati i slavni. Djeca koja su posvećena sportu ili znanosti.

Ali, drage mamice po grupama, i vi ste bile iste takve. Samo što su se Voyage i Breskvica drugačije zvali i nitko nije imao priliku da vidi koliko vi niste normalni.

Lola/Marina Radoš

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top