KADA U ŽIVOTU KRENE LOŠE, IZGOVORITE OVE 4 REČI

pixabay.com

Lifestyle

KADA U ŽIVOTU KRENE LOŠE, IZGOVORITE OVE 4 REČI

Kada u mislimo da je sve u životu krenulo po zlu, iskoristite moć sledeće 4 reči!

Svedoci smo da u životu nisu baš svi dani sunčani, povremeno se moramo suočiti sa olujama, ali posle njih se uvek pojavljuje duga.

Ali, kako bez emotivnih rana i posledica proći kroz oluju?

Važno je da životne oluje shvatimo kao dragocene životne lekije koje nam pomažu da rastemo.

Čuveni psihijatar Viktor Frankl govorio je o „potrebi za smislom“ i savetovao nas da se zapitamo šta život očekuje od nas, umesto da mi nešto očekujemo od njega. Tokom svog boravka u nacističkom logoru Viktor Frankl zaključio je da ljudi mogu pronaći smisao bukvalno u svemu – čak i kada doživljavaju patnju. Svoje iskustvo primenio je na stvaranje sopstvene metode psihoterapije (logoterapija).

Poruka je da pokušamo da razumemo značenje svakog trenutka u životu, bilo da je negativan, neutralan ili pozitivan.

Kada u životu naiđu oluje i mislimo da je sve krenulo po zlu, iskoristite moć sledeće 4 reči:

„Smisao života pronalazim u…“

Dok izgovarate ove reči, pokušajte u trenutnoj negativnoj situaciji da pronađete zrno pozitivnog. Ono sigurno postoji, sve što je potrebno jeste da ga pronađete i da postane vaša smisao.

Kada je pronađete, izgovorite to naglas i shvatićete da je to samo trenutna situacija, a da vi i Univerzum imate bolji plan za vas.

Pronalaženje smisal je prvi korak u procesu zarastanja emotivnih rana. Ovaj korak pokazuje kako možete prevazići tešku životnu situaciju i pomoći će vam da postepeno zadobijete smirenost, olakšanje, ali i snagu da se izborite sa izazovom.

Ovo je samo od jedan pristupa koji vam mpogu pomoći da smanjite stresstrah i pronađete mir kada dođe do problema, ali najbolje je kombinovati ga sa drugim isceljujućim tehnikama kao što su meditacijavizualizacija, boravak u prirodi, razgovor sa dragim ljudima ili vežbanje zahvalnosti.

Izvor: Lovesensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top