Ovo su neki od najlepših modela vereničkog prstenja poznatih ličnosti

pixabay.com

Lifestyle

Ovo su neki od najlepših modela vereničkog prstenja poznatih ličnosti

Poznate ličnosti oduvek diktiraju modne trendove u svetu, a vereničko prstenje ovde nije izuzetak. Ipak, vereničko prstenje razlikuje se od sezonski modernih pantalona ili cipela, budući da predstavlja komad koji je dugovečan. U ovom slučaju, trendovi su zapravo inovacije u pogledu dizajna vereničkog prstenja.

Najmodernije i najnovije kreacije rezervisane su za one dovoljno imućne da ih prate, a kao nosilac te tradicije, tu je i britanska kraljevska porodica, za koju nakit izrađuje posebna juvelirnica, odobrena od strane kraljice Elizabete. Kraljevska porodica, ipak, ima tradiciju prenošenja prstena s kolena na koleno, zbog čega je njegova vrednost još veća.

Svi modeli kroz istoriju najlepšeg vereničkog prstenja poznatih ličnosti, kasnije su postali inspiracija za ono što se danas smatra popularnim komadima među običnim narodom, a kada su u pitanju zlatare Beograd, usklađujući ih sa standardima savremene estetike, vereničko prstenje iz njihove ponude ravno je svetskim standardima.

U nastavku teksta, saznajte koje žene su ponosne vlasnice vereničkog prstenja koje je obeležilo istoriju juvelirskog zanata, i zbog čega mnogi od njih predstavljaju vanvremenske komade nakita, te koji i danas nose titulu vrhunca estetike, izrade i kvaliteta i služe kao inspiracija modernim dizajnerima.

#1 Princeza Dajana i Kejt Midlton – Plavi safir sa dijamantskim obručem
Čarls, princ Velsa, februara 1981. zaprosio je Lejdi Dajanu prstenom, koji je, neortodoksno, izabrala sama! U pitanju je verenički prsten sa plavim safirom ovalnog oblika, koji je uokviren brojnim malim dijamantima vrednosti 12k.

Obruč prstena sačinjen je od 18k belog zlata, a zanimljivo je to što je odabir tog prstena, u to vreme bio kontraverzan, budući da nije bio pravljen po meri! Ipak, procena vrednosti ovog prstena danas je oko 500.000$. Nakon njene tragične smrti, njen sin princ Vilijam, odlučuje da svoju dugogodišnju devojku Kejt Midlton veri istim prstenom, 2010. godine.

Ovaj simboličan gest, trebalo je da dodatno doprinese na značaju ljubavi Kejt i Vilijama, iako je zanimljiva činjenica da ovaj prsten, tada, nije bio u Vilijamovom vlasništvu. Naime, nakon majčine smrti prinčevi su imali mogućnost da izaberu jedan komad majčinog nakita, nakon čega je Hari odabrao majčin verenički prsten.

Ipak, prepustio ga je starijem bratu jer se prvi verio, pa je danas Kejt Midlton jedna od ponosnih nositeljki jednog od najvrednijih vereničkih prstenova na svetu.

#2 Žaklina Kenedi – kombinacija smaragda i dijamanta
Žaklina Kenedi jedna je od najpoznatijih žena u modernoj istoriji. Po mišljenju mnogih, jedna je od najbolje stilizovanih prvih dama ikada. Pored istančanog modnog ukusa, Džeki Kenedi bila je poznata po obimnoj kolekciji unikatnog nakita, koja uključuje i dva najskuplja verenička prstena u istoriji.

Džon F. Kenedi zaprosio je Džeki prstenom koji se izdvajao od svih. Zanimljivo je to, da je tadašnji budući predsednik, znao da je njegova buduća supruga velika zaljubljenica u smaragde, zbog čega je odlučio da odabere upravo ovaj kamen za prsten kojim će je veriti.

Prsten je izrađen u art deko stilu i vredeo je preko milion dolara te 1953. godine, kada se venčanje dogodilo. Ovaj originalni i unikatni verenički prsten oplemenjen je 2.88-karatnim dijamantom i 2.84-karatnim smaragdom, kao i pletenicom od dijamanata, koja je kasnije obogaćena sa još ovalnih dijamanata od 2.12 karata.

Konačna vrednost Džekinog vereničkog prstena je 8k, a do dan danas se smatra jednim od najunikatnijih i posebnijih komada nakita.

#3 Bijons – Dijamant i obruč od platine
Fascinantan i luksuzan verenički prsten Bijons Nouls, izradila je poznata dizajnerka nakita Lorejn Švarts, u vrednosti od neverovatnih 5 miliona dolara. Lorejn je jedna od najpopularnijih dizajnerki nakita na crvenom tepihu, zbog čega ne čudi mnogo što je bila odabir i popularnog producenta Džej Zija.

Minimalistički dizajn prstena, odlikuje se jednostavnim obručom od najskuplje platine, na koji je dodat ogroman, savršeno izbrušen dijamant od 24 karata, kockastog oblika. Ovaj komad, jedan je od najskupljih u istoriji, a po mišljenju mnogih i jedan od najlepših vereničkih prstenja poznatih dama.

#4 Amal Kluni – etički iskopan dijamant od 7 karata
Verenički prsten Amal Kluni procenen je na 7-8 karata, a karakteriše ga tradicionalni kockasti oblik dijamanta, oko koga je sa dve strane ugrađen još red sofisticiranih sitnijih dijamanata. Ovim prstenom, zaprosio je poznati holivudski neženja Džordž Kluni, koji je čekao na odgovor čitavih 25 minuta!

Okvirna vrednost prstena je između 600.000$ i 750.000$, a zanimljivo je to da se Amal Kluni može pohvaliti dijamantom za koji se tvrdi da je etički iskopan, po izvorima američkog Voga.

#5 Megan Markl – dijamanti sa sentimentom
Govorili smo o tome da je prvobitni verenički prsten princeze Dajane, zapravo danas mogao pripasti Megan Markl, međutim, igrom sudbine i okolnosti, pripao je – Kejt Midlton. Ipak, princ Hari nije ostao dužan, pa je tako verenički prsten Megan Markl oplemenjen dijamantima koje je posedovala princeza Dajana, Harijeva majka.

Verenički prsten Megan Markl procenjuje se na vrednost od 6k. Obruč prstena sačinjen je od žutog zlata, omiljene boje zlata Markl. Na obruč su dodata tri dijamanta, od kojih je centralni najveći.
Sećate se dizajnerke vereničkog prstena Bijons? Lorejn Švartz, takođe je prilagođavala i vršila izmene na vereničkom prstenu vojvotkinje od Saseksa.

Nadamo se da vam je naš tekst bio zanimljiv, te da je možda pomogao da nađete inspiraciju za vaš budući verenički prsten u skladu sa najvišim estetskim standardima poznatih ličnosti i dizajnera!

Izvor: Zenskikutak.rs/D.A.

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top