Svi smo mi puni skrivenih istina, tajni i strahova – Naučite stajati čvrsto na nogama i ići napred

pixabay.com

Lifestyle

Svi smo mi puni skrivenih istina, tajni i strahova – Naučite stajati čvrsto na nogama i ići napred

Svi smo mi obavijeni velom tajni, prepuni smo neotkrivenih istina, lepota i strahova. Često smo sami sebi jedna velika nepoznanica i zaboravljamo da se rešenje za sve nalazi upravo u nama.

Sve što je potrebno jeste da zagrebemo malo ispod površine, ali često se plašimo onoga šta bi mogli pronaći ispod. Iz tog straha odlažemo suočavanje samih sa sobom jer mislimo da nam to sada nije prioritet i da ima važnijih stvari, a nema.

Svako od nas ima nešto ili nekoga o kome retko ili nikada ne govori. Svako od nas ima ono nešto što mu je obeležilo život i nateralo ga da pobegne od samog sebe kako bi se godinama kasnije bezuspešno tražili. A tražili smo se svuda, samo ne tamo gde smo trebali, u nama samima.

Prvo šta smo trebali uraditi je prepoznati svoju bol i izbaciti je van kako bi mogli lakše disati i rešiti se tereta koji nas prati. I tako godinama nosimo taj teret na svojim leđima i pretvaramo se da smo dobro, a nismo. Pa sasvim je u redu ponekad ne biti u redu, to je deo našeg života, ali je takođe potrebno biti pozitivan i gledati pozitivno na sve ono što nam se dešava u životu.

Nikada ne smijemo izgubiti nadu jer od nje zavisi naše sutra i moramo naučiti verovati da nam se sve u životu dešava sa razlogom i da su svi ti događaju koje moramo naučiti da bismo mogli nastaviti dalje. Moramo proći i dobro i loše da bismo mogli naći svoje mesto.

Moramo biti odgovorni za ono šta mislimo, za ono šta radimo i ono šta osećamo. To nije nešto što možemo naučiti preko noći, to je dug proces za koji su ponekad potrebne godine rada na sebi. Najvažnije je da ne odustajete i da se trudite jer je svaki novi dan nova šansa da naučite nešto novo i pomognete samom sebi.

Sve ono što vas je do sada sputavalo i zaustavljao pretvorite u svoje nove pobede i inspiraciju, neka vam te stvari budu izvor koji vam je poslat sa razlogom da vas nečemu nauči. Tek tada ćete čvrsto stajati na svojim nogama i biti spremni na sve ono što dolazi.

Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top