Karamelizovane banane sa cimetom, orasima i bademima za sladak početak dana

pixabay.com

Kuća i porodica

Karamelizovane banane sa cimetom, orasima i bademima za sladak početak dana

One su praznik za palačinke, vafle i prženice

Pržene banane možete da jedete samostalno, ali odlično se slažu i s kuglom sladoleda ili grčkim jogurtom, s palačinkama i vaflama. Možete ih poslužiti i na palačinkama ili tostu. Spolja su karamelizovanene, a iznutra meke i slatke.

Koristite zrele banane, ali ne prezrele. Banane prženjem omekšaju, pa bi zrele banane postale preterano kašaste. Vreme pripreme je deset minuta, a ova količina dovoljna je za dve do četiri porcije.

Sastojci:

2 banane izrezane po želji
1/2 kašičice cimeta
1 kašika maslaca
2 kašike meda
50 oraha
50 g badema
Priprema:

1. U tiganju na srednje jakoj vatri mešajte cimet, maslac i med dok se ne otope i ne sjedine.

2. Dodajte kriške banane i pržite ih četiri minuta dok ne počnu da se karamelizuju i ne poprime zlatnosmeđu boju. Po potrebi prilagodite temperaturu i vreme kuvanja kako banane ne bi izgorele.

3. Preokrenite sve komade banane i pržite ih još četiri minuta dok druga strana ne porumeni.

4. Stavite ih odmah na tačir, pospite listićima oraha i badema, a možete i uz kuglu sladoleda, jogurt, palačinke, vafle ili prženice….

Bon appetit!

24sedam.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top