8 razloga zbog kojih treba upotrebiti SIRĆE za pranje odeće

pixabay.com

Kuća i porodica

8 razloga zbog kojih treba upotrebiti SIRĆE za pranje odeće

Ne samo što nam je jako korisno u kuhinji, alkoholno sirće možemo upotrebiti na više načina i kada je pranje veša u pitanju!

Svim domaćicama je zasigurno poznato da alkoholno sirće ima višestruku primenu kada je čišćenje u pitanju, ali i pranje veša. Ono je veoma efikasna zamena za omekšivač za veš, ali to uopšte nije jedina primenljiva upotreba.

Štaviše, njegova primena u pranju veša je mnogo šira.

Za razliku od uobičajenih deterdženata i omekšivača, alkoholno sirće je prirodno sredstvo za čišćenje, a i znatno jeftinije.

Donosimo 8 razloga zašto bi vam alkoholno sirće trebalo postati glavni saveznik kod pranja odeće i donjeg veša:

ŠTITI ODEĆU Pola šoljice alkoholnog sirćeta izlijte na veš pre nego što ga stavite u veš mašinu. Sirće će zaštiti boju odeće, povećati učinak deterdženta i sprečiti da na odeći nakon pranja ostanu ostaci deterdženta.

UMESTO OMEKŠIVAČA Koristite alkoholno sirće umesto omekšivača za veš. Sipajte ga u odeljak za omekšivač i sirće će posao omekšivača odraditi još bolje jer će veš biti mekši.

SKIDA MRLJE OD ZNOJA I DEZODORANSA Kiselina u alkoholnom sirćetu uspešno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja s bele odeće.

NEUTRALIŠE MIRISE Alkoholno sirće neutrališe neugodne mirise na odeći što znači da će bez problema ukloniti i miris dima s nje.

UKLANJA DLAKE S nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže sirće. Jednostavno dodajte sirće u veš mašinu i dlake će nestati.

BEZ ELEKTRICITETA Ukoliko koristite sirće pri pranju garderobe, takođe ćete sprečiti statički elektricitet kod odeće.

ZA PRANJE DELIKATNOG VEŠA Garderobi koju perete na ruke dodajte 6 kašika alkoholnog sirćeta i ostavite da se namače pola sata. Na ovaj način možete prati i donji veš i kupaće kostime.

I VEŠ MAŠINA Alkoholnim sirćetom možete očistiti i samu veš mašinu. Sirće će ukloniti sve nečistoće kao i tragove kamenca i buđi.

Stvar ukusa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top