7 STVARI KOJE SE NIKOME NE GOVORE!

pixabay.com

Lifestyle

7 STVARI KOJE SE NIKOME NE GOVORE!

Da li ste nekada čuli za izreku: „Sreća voli tišinu!“? Onaj momenat kada svoje nadanje podelite sa drugima, sudbina ume da krene drugim pravcem

Postoji par stvari koje morate da zadržite za sebe. Nećete postići ništa dobro, ako ove tajne ispričate drugima. Evo sedam najkrtičnijih situacija koje moraju da ostanu vaša tajna:

1. Nikome ne govorite vaše najambicioznije planove. To mora da ostane vaša tajna, bar dok ih ne ostvarite. Neko zlonameran može da ih čuje, ukrade ih i prikaže kao svoje.

2. Nikome ne pričajte o dobrim delima koje ste uradili. Cilj tih dobrih dela jeste u tome da niko ne sazna za njih i da ne dobijete nagradu za iste. Samo činjenje dobrih dela u tajnosti ima moć da okaju vaše grehe.

3. Nikome ne pričajte o svom načinu života. Ne hvalite se sa činjenicom da postite (ili da ste na dijeti, ili da ste našli način da rano ustajete a da pri tome niste umorni), jer onda taj post nema svrhu. Ne postite vi zbog drugih, već zbog sebe. To što se hvalite uokolo samo doprinosi disharmoniji vašeg uma.

4. Ne hvalite se sa dobrim delima koje ste uradili. Svi se mi svakodnevno susrećemo sa nekom vrstom borbe za sebe i za druge i to što ste vi uradili, a pričate „naveliko“ okolo možda u stvari ništa ne znači u poređenju sa onim šta drugi ljudi rade.

5. Nikad ne pričajte o svom viđenju života i smrti ili o religiji. To su samo tvoji stavovi i ne znači da su istiniti, a velika je verovatnoća da nekoga uvredite sa tim rečima.

6. Nikad ne pričajte nikome o porodičnim problemima. To uvek mora da ostane u krugu porodice. Što okruženje manje zna o vašim problemima vi ćete biti jači. Porodični problemi se vremenom reše, a osobe koje nisu porodica uvek pamte vaše svađe i probleme.

7. Ne pričajte naglas o svim neprijatnostima koje ste primetili na putu od kuće do posla i obrunuto. Isto ako što vam se odeća uprlja dodirujući nečistoću, priča o neprijatnim stvarima prlja vaš um. Sve loše što vidite ili čujete ne širite dalje – ne prljajte svoj um.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top