TRENIRALA U 9. MESECU, S BEBOM U REPREZENTACIJU – TO JE KAPITENKA!

Printscreen/Instagram

Uncategorized

TRENIRALA U 9. MESECU, S BEBOM U REPREZENTACIJU – TO JE KAPITENKA!

Nije slučajno Jelena Bruks kapitenka reprezentacije Srbije. Pamtimo i kada se ni u trudnoći nije odvajala od lopte i državnog tima, a sada je ponovo podigla pehar.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Eurobasketu, a čast da podigne šampionski pehar pripala je prvo kapitenki Jeleni Bruks.

Nakon što su se Marinine „lavice“ pošteno isplakale uz himnu na postolju u Valensiji, naša Jelena uzela je pehar i podigla ga uvis kao nagradu za sve ono što je dala reprezentaciji – potpuno nesebično, kao lekciju svima koji imaju izgovore.

Jelena Bruks je trenirala čak i u devetom mesecu trudnoće, vodila je sina, tada još bebu od nekoliko meseci, na pripreme reprezentacije, nije želela da ostavi saborkinje na cedilu.

Ovako je to bilo pre dve godine, kada je osvojena bronza…

I to joj se višestruko vratilo, novom zlatnom medaljom na Eurobasketu!

„Trenirala je tokom cele trudnoće, odmarala je samo u osmom mesecu. U devetom je nastavila, jer je znala da je samo porođaj prirodnim putem znak da će se brzo vratiti na teren. Ona je zacrtala da će igrati Evropsko prvenstvo“, pričala je njena majka pred prethodno Evropsko prvenstvo, da bi potom Jelena osvojila još jednu medalju.

Malo je reći da je bila oduševljena kada je radost još jednom podelila sa svojim saigračicama.

„Konačno! Za poslednje Evropsko prvenstvo, ne može da bude lepše. Ovo je bila jedina utakmica gde smo odradile dobar posao većim delom meča. Bilo je padova, što je i normalno. Francuska, opet, nije bilo ko“, rekla je Bruks, prenosi Košarkaški savez Srbije.

„Interna šala – dok god je Francuska, osvajaćemo medalje. Kada smo pobedile Španiju, verovala sam da osvajamo, jer nama je Španija muka godinama unazad“, dodala je ona.

Srbiji je ovo četvrta medalju u poslednjih šest godina, odnosno druga zlatna na evropskim prvenstvima.

„Ovo je stvarno fenomenalno. I od ovoga ne može boje. Malo da predahnemo, pa se spremamo dalje“, rekla je kapiten Srbije.

Mondo

Nastavi čitanje
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Uncategorized

Popularno

To Top