KADA VAM U ŽIVOTU KRENE LOŠE, POVREĐENI STE I TUŽNI, RECITE OVIH 5 STVARI

pixabay.com

Lifestyle

KADA VAM U ŽIVOTU KRENE LOŠE, POVREĐENI STE I TUŽNI, RECITE OVIH 5 STVARI

Kada se u životu pojave nevolje recite ovih 5 rečenica – magične reči za ohrabrenje i vraćanje radosti!

Uživotu se pojave oluje i teškoće, trenuci kada smo tužni i usamljeni, ali ne zaboravite da se nakon kiše na nebu pojavljuje najlepša duga. Donosimo vam 5 rečenica koje će vas ohrabriti i oporaviti srce nakon emotivnih rana:

1. Imam pravo da zaplačem, ali uskoro ću se ponovo nasmejati.

Emocionalno oslobađanje je veoma važno da bi se preživelo razdoblje tuge, da bi se pomirili sa neuspehom, greškama, teškoćama. Nikada se nemojte suzdržavati ili osećati krivicu zbog osećaja tuge ili potrebe da plačete. Plakanje i razmišljanje o našim problemima ima vrlo jasnu svrhu: da nam pomogne da prihvatimo ono što se dogodilo, da krenemo napred , da promenimo situaciju i sebe. Zaslužujete da se ponovo smejete.

2. Osoba koja mi najbolje može pomoći da prebrodim teškoće sam JA.

Možete biti okruženi dobrim prijateljima, empatičnim partnerom i porodicom punom ljubavi koja se brine za vas. Međutim, morate sami da se nosite sa trenucima poteškoća. Saslušajte savete drugih, ali proces transformacije morate započeti sami.

3. Ne mogu da promenim okolnosti, ali mogu da promenim svoj stav prema njima.

Postoje stvari koje se ne mogu izbeći, ni promeniti, ali moramo osvestiti da niđta u životu ne možemo apsolutno kontrolisati. Pronenite pogled na stavri i shvatite da nešto nije u vašoj moći, ali je u vašoj moći način na koji ćete da posmatrate oluje i nevolje. Iz njih izvlačite lekcije.

4. Izlazim iz zone komfora i počinjem da živim!

Životne situacije nas same ponekad nateraju da izađemo iz zone komfora. Moramo prevazići ovaj strah i otići dalje od ovog nekada ugodnog mehura koji nas je okruživao. Ako se plašite šta će vam se dogoditi, ako imate strah od neizvesnosti, samo pređite granicu, oslobodite se rutine i krenite napred.

5. Moram se svakodnevno brinuti o svom duševnom miru i unutrašnjoj ravnoteži.

U teškim trenucima ne zanemarujte sebe, već s epšosvetite rituačlima i aktivnostima koje će vas opustiti i podstaći da se osećate bolje. Napravite kupku za razmišljanje, trčite, šetajte, vičite, glasno pevajte… Uradite sve kako bi se iz vaše duše iselila negativna energija i potisnute emocije, a uselile se ljubav i sreća.

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top