5 stvari koje mame MORAJU da govore ćerkama

pixabay.com

Kuća i porodica

5 stvari koje mame MORAJU da govore ćerkama

Iz dana u dan, iz godine u godinu, ponavljajte ove lekcije svojim devojčicama, devojkama, mladim ženama i nećete pogrešiti.

Ukoliko želite da vaspitate srećne, samosvesne žene pune samopouzdanja, koje umeju da ustanu kad padnu, i ako želite da vaš odnos bude još otvoreniji i bliži, ove lekcije ne smete izgubiti iz vida.

USPEĆEŠ!

Čak i kad situacija izgleda bezizlazno i kada sami mislimo da će neki naš trud propasti, važno je da iz pozadine čujemo glas koji nas gure napred i ponavlja da veruje u nas. Za mnoge je to baš roditeljski glas, pa čak i samo sećanje na hrabrenje iz detinjstva. Ipak, ne zaboravite da ih podsetite i da nije svaki neuspeh tragičan: ako do njega dođe, već sledeći pokušaj može biti pun pogodak.

Ti si prelepa ― u suknji, u pantalonama, podignute ili puštene kose, našminkana ili ne.

Da, možda zvuči kao kliše, ali svakoj devojčici, naročito tokom odrastanja u vremenu Instagrama i ne preterano prirodne i realne lepote sestara Kardašijan, važno naglasiti da je lepa takva kakva jeste. Sitnice poput frizure, šminke i odeće mogu da učine da se ona oeća drugačije, ali njeno samopouzdanja i svest o sopstvenoj lepoti ne treba da zavise od „ukrasa“.

Rađanje tebe je nešto najbolje što sam u životu uradila.

Nijednog trenutka dete ne sme da se oseti kao da je rođeno greškom, kao da je njegovo postojanje samo posledica sticaja okolnosti, kao da je neželjeno ― to mora da bude jasno bilo ono dečak ili devojčica.

Muškarac ti nije neohodan.

Ako uspe da pronađe ljubav svog života i provede ga udvoje, nasmejana i ispunjena, niko neće biti zadovoljniji zbog toga od njenih roditelja. Ipak, svaka žena mora da zna da sreća ne zavisi od toga da li je u njenom životu prisutan muškarac i da ne sme da pristaje na loš tretman samo da ne bi bila sama.

Ne brini hoću li biti uzrujana.

Koliko je stvari koje ste sakrili od svoje majke da je ne biste potresli? Važnih stvari, stvari koje su vas odredile u životu, zbog kojih ste proveli besane noći? Bilo da devojka pati zbog raskida ili strahuje zbog ispita, bitno je da zna da u svojim roditeljima uvek ima podršku i razumevanje.

GLOSSY 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top