NOVOGODIŠNJE ODLUKE KOJE TREBA DONETI ZA ZDRAVLJE I SREĆU

pixabay.com

Lifestyle

NOVOGODIŠNJE ODLUKE KOJE TREBA DONETI ZA ZDRAVLJE I SREĆU

Novogodišnje rezolucije ne bi trebalo da budu samo fraze. Iskoristite ovo doba godine da se stvarno dobro zamislite nad svojim životom i da donesete odluke u korist svog zdravlja.

Iako su zdrava ishrana i redovno vežbanje važni, zašto ne biste prihvatili novi pristup i napravili efikasan plan kako da poboljšate svoje zdravlje.

Evo nekoliko zdravih navika koje ne uključuju svakodnevnu konzumaciju salate, praktikovanje različitih dijeta i naporne treninge. Ako ste već počeli da razmišljate koje nezdrave poslastice ćete prestati da jedete u narednoj godini, vreme je da se zaustavite i da preusmerite misli.

Vodite brigu o svom mentalnom zdravlju

Sve više je onih koji se širom sveta bore s nekim oblikom anksioznosti ili depresije. Ukoliko sumnjate da imate neki od mentalnih poremećaja, nemojte se ustručavati da potražite stručnu pomoć.

Na taj način ćete sebi u startu pomoći i učinićete da vam budućnost bude lepša i lagodnija.

Otkrivanje bolesti na vreme

– Što ranije otkrijemo potencijalne zdravstvene probleme, bolji će biti krajnji ishod – kaže dr Simon Šeli.

Danas su dostupni razni testovi za dijagnostikovanje mnogih malignih oboljenja kao što su rak kože, dijabetes i različiti tumori.

Ako na vreme pristupite otkrivanju ovih bolesti trebalo bi da imate na umu da će i eventualni ishodi biti povoljniji za vas.

žena, devojka, dermatolog, doktor
foto: Shutterstock
Pozitivna slika o sebi

Nadolazeća godina je pravo vreme da počnete da gradite pozitivnu sliku o sebi. Dok nezdrav životni stil može da oštetiti vaše zdravlje, negativno mišljenje o sebi može imati čak i dalekosežnije posledice.

Poslastice

Prestanite da nabrajate sebi šta vam sve nije dozvoljeno da jedete, već jednostavno zamenite obrađenu, nezdravu hranu za zdravije, kvalitetnije opcije umesto da prestanete da jedete sve poslastice od Nove godine.

Izdvojite vreme za opuštanje

Još jedno od važnijih pravila kada je reč o brizi za vlastito telo sastoji se u tome da morate aktivno da odvojite vreme za svoje opuštanje.

To može biti meditacija, joga kod kuće, šetnja ili jednostavno čitanje nekoliko stranica knjige svake noći.

Klix.ba

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top