Pink: Ćerka mi jedina u razredu nema telefon i nije me briga

Printscreen/Instagram

Kuća i porodica

Pink: Ćerka mi jedina u razredu nema telefon i nije me briga

Njena desetogodišnja ćerka Vilou i petogodišnji sin Džemson na svoje prve mobilne telefone moraće još da čekaju, jer je za sada prerano da ih imaju.

Tokom nedavnog intervjua, pevačica Pink, dobitnica Gremija i majka dvoje dece objasnila je da u njenoj kući postoje pravila kada je u pitanju tehnologija. Njena desetogodišnja ćerka Vilou i petogodišnji sin Džemson na svoje prve mobilne telefone moraće još da čekaju, jer je za sada prerano da ih imaju. Pink je objasnila:

“Postoji svetla i tamna strana tehnologije i za decu i za odrasle. Što se dece tiče, telefone još ne koriste. Imam desetogodišnjakinju koja nema svoj mobilni telefon iako mi se juče žalila da ih većina dece u njenom razredu ima. Nije me briga”, izjavila je.

Ipak, to ne znači da ih u jednom trenutku neće dobiti: “Ne možemo biti poput dinosaurusa. Moraćemo to da prihvatimo”, dodala je.

Pink smatra da je tehnologija može biti sjajna za decu kada je u pitanju uspavljivanje: “Kada noću požele da slušaju bajke, naravno da ću im to dozvoliti. To im pomaže da lakše utonu u san, da se ne boje mraka i da se ne osećaju usamljeno”, objasnila je pevačica.

Ona nije jedina poznata mama koja je zabrinuta zbog preteranog gledanja u ekrane. I Dženifer Lopez je svojevremeno izjavila da deci ne dozvoljava korišćenje tableta preko nedelje, kao i igranje videoigara.

“Škola je na prvom mestu i moraju biti dobri učenici, a nedelja je rezervisana za takav oblik zabave”.

Stručnjaci upozoravaju da su pametni telefoni dvosekli mač, i da ih ne treba davati deci dok ne postanu dovoljno zrela i odgovorna da bi mogla da ih pravilno koriste. Studije pokazuju je da adolescenti koji provode više vremena na pametnim telefonima češće imaju probleme s mentalnim zdravljem.

Preuzeto sa: detinjarije.com

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top