“Kažu mi ‘nije za decu manikir i spa’. Tipičan malograđanski stav!”

pixabay.com

Kuća i porodica

“Kažu mi ‘nije za decu manikir i spa’. Tipičan malograđanski stav!”

– Zakazala sam Anjin rođendan. Pričala sam ti o onom raskošnom mestu, zar ne?

– Verice, nije li to malo preterano, da ne kažem preskupo?

– Pa sad, preskupo ili ne, neću da se moja Anja izdvaja. Moje dete zaslužuje najbolje! A bogami zaslužujem i ja!

Za rođendan se pripremala mesecima unapred, nije to baš mala stvar kad ti ćerka puni 8 godina, zar ne?! Muž je samo slegnuo ramenima, pa je ona to shvatila kao „zeleno svetlo“ da provuče njegovu karticu.

– Šta mi se iščuđavaš? Pa neću valjda da se sekiram šta o meni misli plebs? Vidim, raspomamili se na internetu, nije za decu spa, nije manikir i štiklice? Šta mi pa oni znaju?! To je trend danas!

– A kada će detinjstvo biti u trendu? Penjanje na drvo? Trčanje, baloni i smeh?

– Eto, vidiš, to je tipičan malograđanski stav! Šta ima lošeg u tome što hoću da moja Anja uživa? Kad ja nisam mogla, što njoj da ne priuštim?!

– Ali, Verice, ti plaćaš 3.000 dinara po detetu, PO DETETU da ga neko tetoši kao princezu. Anja nije lutka, Anja je dete. Šta će njoj manikir?

– Eto, vidiš, tu grešiš! Ako ona ne nauči od malih nogu da je pedikir za ženu svetinja, ha-ha, kakva igra reči! Da mora da nosi svoju krunu ponosno na glavi BEZ OBZIRA NA SVE, svako će da je tretira kao… Uf, ne želim na to ni da mislim!

– Ali, Verice, cipelice na štiklu, šminka, frizura, pa to je kao one nakaradne devojčice-misice iz američkog rijalitija. Smejale smo se nekad kad smo ih gledale, sećaš se? A najviše onim majkama što cvrče i stiskaju sirotu decu. To nisu devojčice, to su male žene.

– Slušaj, da ti kažem, ona mora da izraste u ženu i što pre shvati koliko vredi to bolje po nju.

– Moraću da te razočaram, Verice, ali kad je gurneš u spa centar i ogrneš bademantilom, pa je posle namontiraš šminkom i raznim „kirima“, obezvređuješ je. Je li žena vredi samo ako ima para za frizuru i veštačke trepavice? Da l’ dete, DETE treba da misli o tome sa OSAM godina?

– A ne nego će kao Isidorina mala da slavi rođendan u dvorištu?! Sećaš se prošle godine koliko je Anja bila tužna što nema suknjicu od tila kao ona Jankovićeva ćerka? Nema šanse da mi se više ikad dete rasplače jer nije omiljeno u školi!

– Ma šta će joj drugarice zbog kojih se ti zadužuješ da rođendan proslaviš?

– Šta si me tu napala što hoću da platim SVOJIM parama (dobro, Milanovim), ali NAŠIM parama luksuz svom detetu?! Nisam ja nju rodila da joj mesim kiflice i pečem palačinke za jurnjavu ispred kuće, znaš?! Nego lepo, ovde može da dobije haljinicu dostojnu princeze, poslastice, ketering, pa slavljeničku tortu na tri sprata ZA SLIKANJE! Znaš kakve će slike biti s tog rođendana?!

Instagram ima da mi eksplodira!

Verica se odmakla od ogledala, „popravila nestvarnu krunu na glavi“, ponosna što je i ovog jutra pobedila sebe u raspravi zvanoj „Anjin rođendan“. Nije morala da pita Anju šta želi, znala je ona dobro „šta je za njeno zlato najbolje“. Jeste, nije joj se dopadalo što mora da pozove neke njene drugarice (najviše zbog njihovih majki), ali stisla je zube. Istrpeće i dodatni pritisak oko dekoracije prostora i keteringa i… Bilo kako bilo – vredi! Samo jednom da i ona kucne kristalnom čašom da nazdravi!

Detinjstvo je ionako luksuz za devojčice, zar ne? Šta će to njenoj princezi?

Zelena ucionica

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top