Je l’ jedu dame uštipke, uopšte?

Lifestyle

Je l’ jedu dame uštipke, uopšte?

Je l’ mogu ja da budem dama ako sam:

– Sinoć u kino otišla sa otiskom od jastuka na obrazu? Majke mi moje. ‘Ladno. Zaspala k’o top. Pomakla se nisam dva sata. Ustanem, spremim se… Šminka tu, frizura tu, šara na obrazu tu. ‘Ajmo…

– Juče sebi pre posla pekla uštipke za poneti? I pravila se u gradskom busu da ne mirišem ja na njih? (Jel jedu dame uštipke uopšte?)

– Pustila Leu da se na šetalištu uvalja u nešto neidentifikovano i smrdljivo? Činila mi se sretnom dok to radi. Pa onda, smrdi ona, ali smrdi i trag za nama. Ali ona, ponosna i sretna, digne repić i nastavi dalje. Ja dignem glavu pa za njom.

– Sočno opsovala svaku volinu za volanom koja me isprska na kišnom danu (a ja pešak,naravno)? Verujem u karmu. Čuvajte se poganiiii…

– Otvorila vrata poštaru, a ja u pidžami? Izvini, buraz, nisi se najavio. 🙂

– Pričala svima da znam pomusti i kravu i kozu? I ne “benavim” se da mi smrde.

– Vadeći papire iz tašne kod notara, njemu pred noge slučajno izbacila svoj rezervni higijenski uložak??? Doduše, bar je on bio džentlmen rekavši mi: „Ispalo vam je NEŠTO“.

– Peške, kroz celi grad, nosila od radnje do stana roru (sulundar) za kamin? I to onu najdužu cev. Mislim da sam tada par puta ugrozila saobraćaj.

– Toliko žurila na posao da sam tek na pola puta skontala da mi se kaiš na džemperu odvezao i da mi mlati među nogama, k’o slonova surla? Hvatanje istog da se vrati na mesto, teško je opisati.

– Onomad sama iscepala 5 metara drva (u po’ Banja Luke), jer sam tako štedila pare da odvedem decu na more? P.S. Pozdrav za komšije koje su me bodrile tih dana (sve frajer do frajera).

– Trčala za autobusom k’o sumanuta?
– Jela ćevape sa crnim lukom?
– I slatki kupus sa belim?
– Zaigrala kolo kad god uhvatim priliku?

Nekih većih stvari sam se odrekla. Ove male ne dam. Mnogo mi znače.

Dama da budem, (ne) znam…

Izvor: Seka Batina / Facebook/Lola

Nastavi čitanje
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top