Budite zahvalni za neke neljude u vašem životu, od vas su napravili ljude!

pixabay.com

Lifestyle

Budite zahvalni za neke neljude u vašem životu, od vas su napravili ljude!

Nažalost neke pogreške dovedu do pravih stvari, neke povrede do dubljeg shvatanja života i boljeg razumevanja sebe. Ponekad dok prolazimo duže puteve, bolnija iskustva, komplikovanije ljude pitamo se kakvog to sve ima smisla u našem životu a onda kako vreme odmiče počinjemo primećivati kako se kockice same od sebe slažu.

Teško je biti zahvalan nekome ko od tebe čini majmuna, ko se poigrava tvojim emocijama, ko eksperimentiše sa tvojom osobnošću ali takve pojave na kraju te nateraju da malo više razmisliš o sebi, pokušao drugačije posložiti stvari i doneseš neke odluke koje nikada ne bi doneo. Nije lako trpeti poniženja, gledati u leđa ljudima kojima si sve dao i koji od tebe odlaze sa saznanjem da su dobili ono što su hteli i to na najprljaviji način.

Tu treba mnogo snage, strpljenja sa sobom da se ne potone do zna. Gledati iz živog blata vam sa nadom da je ovo trenutno najgora faza koju prolazite jer ona to zaista i jest. Kada se u vama promene stvari, kada pukne vaš film i dođe vam da otiđete od svega i svih bez reči tada stavite tačku na to poglavlje života. Više od svega izbacite iz svoga uma ono što je bilo i što vas opterećuje i okrenite se onom što želite biti.

Postaćete nova osoba kada smognete snage i nadiđete sve ono što su neljudi ostavili u vašem životu, kada ruševine koje su nakon njih ostale samo skupite i sastavite sebe iz početka, ovoga puta kao drugu osobu, osobu koja je postala izdržljvija, strpljivija, samostalnija, odgovornija, nezavisnija i sada više ne treba nikakvu potvrdu iz vana. Sada razume što u konačnici znači ta reč život i zaista ga živi.

Mario Žuvela

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top